20.4.19

«Πώς μπορεί ο Αμβρόσιος να ιερουργεί για το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων;»...



Σκληρή επίθεση του Σκουρλέτη στον Μητροπολιτη Αιγιαλίας, σε συνέντευξή του στο Νewpost...

Σε ό,τι αφορά την Προοδευτική Συμμαχία, ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ότι...

στην εποχή μας δεν είναι αναγκαίο ένα νέο ΠΑΣΟΚ και ότι το νέο συμμαχικό σχήμα δεν πρέπει να εξελιχθεί σε νέο κόμμα. Τέλος, έδωσε πολύ διπλωματικές απαντήσεις για τη σχέση του με τον κ. Τσακαλώτο και την προοπτική ο υπουργός Οικονομικών να γίνει Ευρωπαίος επίτροπος.

Νέα σφοδρή επίθεση εξαπολύει ο Πάνος Σκουρλέτης εναντίον του μητροπολίτη Αμβρόσιου. Σε συνέντευξή του στο Newpost ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ εμμέσως πλην σαφώς εντάσσει τον κ. Αμβρόσιο στο ιδεολογικό πλαίσιο του ναζισμού. Ο κ. Σκουρλέτης «αδειάζει» εκ νέου τον κ. Κουρουμπλή για τη συνάντησή του με τον κ. Αμβρόσιο. Σε ό,τι αφορά την Προοδευτική Συμμαχία, ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ότι στην εποχή μας δεν είναι αναγκαίο ένα νέο ΠΑΣΟΚ και ότι το νέο συμμαχικό σχήμα δεν πρέπει να εξελιχθεί σε νέο κόμμα. Τέλος, έδωσε πολύ διπλωματικές απαντήσεις για τη σχέση του με τον κ. Τσακαλώτο και την προοπτική ο υπουργός Οικονομικών να γίνει Ευρωπαίος επίτροπος.

(....)
-Τις προάλλες «τραβήξατε το αυτί» του κ. Κουρουμπλή για τη συνάντηση του με τον κ. Αμβρόσιο τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει ακροδεξιό και χρυσαυγίτη. Στη συνέχεια όμως, μάθαμε ότι η συνάντηση δεν ήταν τυχαία και ότι ο κ. Κουρουμπλής, ως υπουργός φαντάζομαι, έχει χρηματοδοτήσει τις δραστηριότητες του κ. Αμβρόσιου. Ανάλογη συνάντηση είχε και η κ. Κουντουρά. Δεν εκτίθεται ο ΣΥΡΖΙΑ από το ότι στελέχη του φαίνεται να έχουν ανοιχτούς διαύλους με τη Άκρα Δεξιά;

-Η ατυχής συνάντηση του κ. Κουρουμπλή και η εν γένει στάση του απέναντι στον μητροπολίτη Αμβρόσιο χαρακτηρίζει τον ίδιο και μόνο και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ. Άρα θεωρώ πρόχειρες και λανθασμένες τις γενικεύσεις.


-Τι γενικεύσεις; Αφού τον έχετε υποψήφιο.

-Μη συγχέουμε τις θεσμικές συναντήσεις των μελών της κυβέρνησης με εκπροσώπους της εκκλησίας με τη συγκεκριμένη περίπτωση που ήταν κάτι τελείως διαφορετικό. Ο Αμβρόσιος είναι μια περίπτωση ακραίου ιεράρχη. Όταν τον είχα δει να ιερουργεί στον ναό για την επέτειο του ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων, είχα αναρωτηθεί πώς είναι δυνατόν να συμμετέχει στον εορτασμό ένας άνθρωπος που δηλώνει θαυμαστής των σύγχρονων εκφραστών της ιδεολογίας των ναζί, δηλαδή της Χρυσή Αυγή.


Διαβάστε όλη τη συνέντευξη του Πάνου Σκουρλέτη στο Γιάννη Αλμπάνη ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια: