23.4.19

O Πολάκης διχάζει το ΣΥΡΙΖΑ...



ΒΙΝΤΕΟ...

Βαρύ το κλίμα στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Αναβρασμό προκάλεσε στην Κουμουνδούρου η υπόθεση με τον Παύλο Πολάκη και τα όσα...
έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιο Κυμπουρόπουλο, που ξεσήκωσαν «θύελλα» αντιδράσεων.

Η κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να καταθέσει μετά το Πάσχα πρόταση μομφής κατά του κ. Πολάκη, καθώς και το πλήθος αντιδράσεων ακόμα και από βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, έθεσαν το Μέγαρο Μαξίμου σε «συναγερμό», με τον πρωθυπουργό σύμφωνα με πληροφορίες να τηλεφωνεί στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Έτσι, λίγο αργότερα, ο Παύλος Πολάκης εμφανίστηκε στο περιστύλιο της Βουλής και μιλώντας σε δημοσιογράφους επιχείρησε με μια διορθωτική δήλωση να εξηγήσει τι εννοούσε, χωρίς ωστόσο να πάρει κάτι πίσω.

Ρελάνς Τσίπρα

Τη δική του απάντηση στην κίνηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε ο πρωθυπουργός, μετατρέποντας την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης,καλύπτοντας επί της ουσίας τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας από το βήμα της Βουλής, έκανε λόγο για αντιπερισπασμό που επιχειρεί να κάνει η ΝΔ και ο πρόεδρός της από τα σημαντικά ζητήματα που έχουν έρθει στην επιφάνεια. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε κυρίως στην «κρυφή ατζέντα» που έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για μείζονα κοινωνικά θέματα, όπως το δώρο Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα, υποστηρίζοντας πως επιθυμεί να το καταργήσει.



Η χθεσινή νέα πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα στον πρόεδρο της ΝΔ να αναμετρηθεί μαζί του σε ένα debate ήταν ένα ακόμα «όπλο» στα χέρια του πρωθυπουργού για να πραγματοποιήσει έναν «ελιγμό», μετά την ατυχή ανάρτηση του Παύλου Πολάκη για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Στην κυβέρνηση ισχυρίζονται πάντως πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρήκε, μέσω της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, έναν τρόπο για να αποφύγει άλλη μια φορά την κατά πρόσωπο αναμέτρηση με τον πρωθυπουργό.

Μπορεί, λοιπόν, η μετατροπή της πρότασης μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας από τη ΝΔ σε ψήφο εμπιστοσύνης υπέρ της κυβέρνησης αποτέλεσε μια απάντηση προς την αξιωματική αντιπολίτευση, ωστόσο είναι γεγονός πως ο Παύλος Πολάκης για άλλη μια φορά δίχασε τον ΣΥΡΙΖΑ.

Άνω - κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω Πολάκη

Είναι γεγονός πως υπάρχουν αρκετά μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που πιστεύουν πως ο υπουργός από την Κρήτη έφερε σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση σε μια πολύ δύσκολη στιγμή, σε ένα κρίσιμο νομοσχέδιο (σ.σ. του υπουργείου Παιδείας) που ψηφίστηκε εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων μέσα στην προεκλογική περίοδο...

Διαβάστε όλο το άρθρο ΕΔΩ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: