26.4.19

Κρύβει κι άλλα μυστικά ο serial killer;...

Σοκαρισμένη παρακολουθεί η κοινή γνώμη όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στην Κύπρο, με τον 35χρονο serial killer Ν.Μ., ο οποίος ομολόγησε και παραδέχθηκε ότι έχει διαπράξει επτά φόνους. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες σε...
Μιτσερό και Ξυλιατό, ενώ παραμένουν τα ερωτήματα για τα κίνητρα του ίλαρχου.

Μετά την προφυλάκισή του για τον φόνο της Maricar Valdez Arquila από τις Φιλιππίνες, ο 35χρονος χθες ομολόγησε τον φόνο της, καθώς και άλλες δύο υποθέσεις με ακόμη τρία θύματα.

Όσον αφορά την πρώτη νέα υπόθεση, πρόκειται για Νεπαλέζα ή Ινδή γυναίκα, την οποία φέρεται να σκότωσε το καλοκαίρι του 2018, αν και ο ίδιος δεν προσδιόρισε τον ακριβή χρόνο. Ο 35χρονος υπέδειξε στην Aστυνομία το σημείο όπου εγκατέλειψε τη σορό της, συγκεκριμένα σε έναν λάκκο στο Πεδίο Βολής Ξυντούς στην Ορούντα, όπου και εντοπίστηκε ανθρώπινη σορός. Πρόκειται για μια περιοχή που ο ίλαρχος γνώριζε καλά καθώς πραγματοποιούσε ασκήσεις με την μονάδα του.

Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη νέα υπόθεση, ο Μεταξάς φέρεται να ομολόγησε ότι διέπραξε διπλό φόνο, σκοτώνοντας μία μητέρα από τη Ρουμανία και την ανήλικη κόρη της, υποδεικνύοντας ένα πηγάδι απέναντι από το μεταλλείο του Μιτσερού, όπου βρίσκονται θαμμένες οι δυο τους, όπως επίσης και η Μaricar Valdez.

H διπλή δολοφονία της μητέρας και κόρης από τη Ρουμανία φαίνεται να αφορά υπόθεση εξαφάνισης από τον Σεπτέμβριο του 2016. Πρόκειται για τη Livia Florentina Bunea, 36 χρόνων από τη Ρουμανία και η κόρη της Elena Natalia Bunea, 8 χρόνων των οποίων η εξαφάνιση δηλώθηκε στις Αρχές στις 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Συνολικά, εκτός από τις δύο γυναίκες από τη Ρουμανία, ο Νίκος Μεταξας μέχρι στιγμής έχει ομολογήσει τους φόνους της Marry Rose, της Αrian Palanas Lozano, της Maricar, όπως επίσης και τη δολοφονία μιας ακόμα γυναίκας το πτώμα της οποίας εντοπίστηκε στην Ορούντα. Όσον αφορά την εξάχρονη Sierra, κόρη της Marry Rose, ο ίλαρχος ισχυρίστηκε ότι την πέταξε στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, αφού πέθανε από εισρόφηση εμεσμάτων.

Πώς «έσπασε» στην ανάκριση ο serial killer

Σύμφωνα με το Sigmalive τα μέλη της Αστυνομίας με μεθοδικότητα και υποδειγματική μαεστρία οδήγησαν τον ύποπτο στην ομολογία.

Συγκεκριμένα οι ανακριτές της Αστυνομίας αντίκρισαν έναν καταρρακωμένο «Ορέστη» μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής δικασίμου.

Οι ανακριτές με μεθοδικό τρόπο οδήγησαν τον 35χρονο σε ανάκριση όπου εκεί παραδέχθηκε κάθε ειδεχθές του έγκλημα.

Η συνεχής διερεύνηση της υπόθεσης σε όλα τα επίπεδα, ο μεθοδικός τρόπος που χρησιμοποίησαν οι ανακριτές αλλά και η ψυχολογία του 35χρονου μετά την σημερινή δικάσιμο ήταν αυτά που οδήγησαν τελικά στην τελική ομολογία, αν και ο 35χρονος κρίνεται ως «μη εύκολος άνθρωπος», από τους αρμοδίους που χειρίστηκαν την υπόθεση.

Κρύβει κι άλλα μυστικά ο 35χρονος;

Τα ερωτήματα που προκύπτουν για τις Κυπριακές αρχές είναι πολλά. Ο 35χρονος κρύβει κι άλλα θανάσιμα μυστικά; Θα ομολογήσει και άλλους φόνους; Πότε άρχισε να σκοτώνει και ποιο ήταν το κίνητρό του; Γιατί σκότωνε εκτός από γυναίκες και μικρά παιδιά; Που είναι οι σοροί των θυμάτων του;

Οι έρευνες θα συνεχιστούν και σήμερα στο Μιτσερό για τον εντοπισμό των τριών θυμάτων από σημείο που υπέδειξε ο δράστης και στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο για εντοπισμό της σορού της μικρής Sierra.

Παράλληλα, οι αρχές ψάχνουν και συγγενείς των θυμάτων για να πάρουν δείγμα DNA για την ταυτοποίησή τους.

Με δεμένα χέρια η αστυνομία

Την ώρα που η αστυνομία βάλλεται για επίδειξη αδιαφορίας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου επιρρίπτει ευθύνες στα κόμματα, τα οποία δεν θέλησαν να περιλάβουν τις εξαφανίσεις στο πεδίο εφαρμογής της νομοθεσίας που προβλέπει πότε γίνεται άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων.

Η αστυνομία, είχε ζητήσει να επιτραπεί η άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων στις περιπτώσεις εξαφανίσεων, αλλά η πλειοψηφία της Βουλής είχε θεωρήσει υπερβολική την απαίτηση, θεωρώντας πως θα πρέπει να διαφυλαχθεί το συνταγματικό δικαίωμα του απορρήτου στην επικοινωνία.

Για τον λόγο αυτό περιόρισαν το δικαίωμα της αστυνομίας να ζητάει έλεγχο τηλεπικοινωνιακών δεδομένων μόνο σε περιπτώσεις σοβαρών εγκλημάτων που προβλέπουν ποινή φυλάκισης πάνω από 5 χρόνια. Όταν ανακαλύφθηκε το πρώτο πτώμα στο φρεάτιο του μεταλλείου τότε μόνο μπόρεσε η αστυνομία να ελέγξει τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα που οδήγησαν στη σύλληψη του 35χρονου λοχαγού...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: