21.4.19

Κύπρος: To προφιλ του serial killer...


 BINTEO...
Παρέμβαση έκανε ο ΥΠΑΜ, Σάββας Αγγελίδης, μετά την σύλληψη του αξιωματικού, για το άγριο έγκλημα στο Μιτσερό.

Κληθείς να απαντήσει για το αν...
τέθηκε ή όχι σε διαθεσιμότητα ο αξιωματικός (ίλαρχος), ανέφερε ότι η διαθεσιμότητα εξυπηρετεί έναν σκοπό, την μη παρέμβαση στις ενέργειες της Αστυνομίας. Δεν τέθηκε γιατί θα έπρεπε να δινόταν το δικαίωμα ακρόασης στον αξιωματικό και θα θεωρείτο ότι γινόταν παρέμβαση από πλευράς ΥΠΑΜ στο έργο της Αστυνομίας, σημείωσε ο Υπουργός.

Εξήγησε ότι υπάρχουν δυο στάδια, πρώτον εάν αποφασιστεί ποινική διαδικασία εναντίον του τότε ενεργοποιείται η προϋπόθεση για διαθεσιμότητα, όπως και αν αφεθεί ελεύθερος.

Κληθείς να απαντήσει για το αν ο αξιωματικός παρουσίασε οποιαδήποτε επιθετική συμπεριφορά, ο Σάββας Αγγελίδης αποκάλυψε ότι έλαβε ενημερωτικό σημείωμα για τον εν λόγω αξιωματικό. Στο σημείωμα αναφέρεται ότι αυτός χαρακτηριζόταν για την μη εξωτερίκευση των συναισθημάτων του και ότι ήταν ολιγομίλητος, χωρίς έξαρση θυμού και αρνητικής συμπεριφοράς.

Ο ΥΠΑΜ τόνισε ότι σε καμιά περίπτωση δεν παρουσίασε οποιαδήποτε συμπεριφορά στο επαγγελματικό του περιβάλλον που να δικαιολογεί οτιδήποτε από πλευράς στρατού.

Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ, τόσο ο ΥΠΑΜ όσο και ο Υπ. Δικαιοσύνης βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην επικοινωνία του Προεδρικού με τους αρμόδιους υπουργούς, καθότι όπως πληροφορείται το ΣΙΓΜΑ, ο ΠτΔ είναι έντονα θορυβημένος από τις εξελίξεις. 




sigmalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: