21.5.19

Κάτω από το 5% η διαφορά...


Κάτω από το 5% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. σε νέα δημοσκόπηση
Δημοσκόπηση της Prorata για την Εφημερίδα των Συντακτών...

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις ευρωεκλογές με τις δημοσκοπήσεις να διαδέχονται η μία την άλλη. Σε νέα...
έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται μπροστά με διαφορά κάτω από τις πέντε ποσοστιαίες μονάδες.
Οι κινήσεις τις τελευταίας στιγμής από την μεριά της κυβέρνησης αλλά και η μείωση του ποσοστού των αναποφάσιστων δείχνουν μεταβολές στην πρόθεση ψήφου. Σύμφωνα με τα ευρήματα της πανελλαδικής έρευνας που διεξήγαγε η Prorata το διάστημα μεταξύ 15 και 18 Μαΐου -ενόψει των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου- η διαφορά των δύο μεγαλύτερων κομμάτων φτάνει πλέον το 4,9%, ενώ η Χρυσή Αυγή και το Κίνημα Αλλαγής παρουσιάζουν σαφές προβάδισμα για την τρίτη θέση. Το Κομμουνιστικό Κόμμα παραμένει σταθερό στο 5,7%, ενώ κανέναν εκ των υπόλοιπων κομμάτων δεν δείχνει να αγγίζει σε αυτή τη φάση το πολυπόθητο 3% που εξασφαλίζει εκπροσώπηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το ύψος της αδιευκρίνιστης ψήφου φτάνει το 14,8%, ενώ περίπου το 5% απαντάει πως θα ψηφίσει άκυρο ή λευκό.


13η σύνταξη – Μείωση ΦΠΑ
Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης μοιάζει να έχουν μικρό αντίκτυπο, καθώς μόνο το 17% απαντάει πως η ψήφος του θα επηρεαστεί (λίγο ή πολύ) από αυτές.

Συγκεκριμένα, το 50% ένιωσε αρνητικά συναισθήματα (δυσπιστία ή αποστροφή) στο άκουσμα των εξαγγελιών για επαναφορά της 13ης σύνταξης, το 36% ένιωσε θετικά συναισθήματα (ικανοποίηση ή ανακούφιση), ενώ το 20% είτε ένιωσε «αδιαφορία» είτε δεν θέλησε να απαντήσει.

Η μείωση του ΦΠΑ σε ορισμένα τρόφιμα, ηλεκτρισμό και φυσικό αέριο από την άλλη μεριά αντιμετωπίστηκαν με σαφώς θετικότερο πρόσημο, καθώς το 60% ένιωσε είτε ικανοποίηση, είτε ανακούφιση. Το 31% δυσπιστία ή αποστροφή, ενώ μια μικρή μερίδα αντιμετώπισε με αδιαφορία την συγκεκριμένη εξαγγελία (8%).
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΡΕΥΝΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: