15.5.19

Σκουριές: Ποινή φυλάκισης σε 80χρονο...

...για αντίσταση κατά αστυνομικών...

Ογδοντάχρονος αγρότης από τη Μεγάλη Παναγιά Χαλκιδικής καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε μηνών με τριετή αναστολή, για αντίσταση κατά αστυνομικών στη...
διάρκεια επεισοδιακής διαμαρτυρίας ενάντια στην εξόρυξη χρυσού τις Σκουριές στις 10 Ιούλιο του 2013.

Η υπόθεση δικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, ενώ πρωτοδίκως το Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου είχε επιβάλλει την ποινή της δωδεκάμηνης φυλάκισης στον ηλικιωμένο για αντίσταση κατά της αρχής.
«Το πρόσωπό του ήταν γεμάτο αίματα»

«Δέκα παλικάρια στην ηλικία των εγγονών μου με κρατούσαν και με χτυπούσαν. Ποια αντίσταση να προβάλω; Έχω ακόμη το αιμάτωμα που μου άφησαν στο μάτι», είπε ο ηλικιωμένος.

Μία μάρτυρας υπεράσπισης σημείωσε πως οι αστυνομικοί τον στοχοποίησαν γιατί «ήταν ο πιο εύκολος στόχος». «Όταν πήγαμε στο αστυνομικό τμήμα Πολυγύρου το πρόσωπό του ήταν γεμάτο αίματα και μελανιασμένο» κατέθεσε. «Φοβηθήκαμε για τη ζωή του» είπε.

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου υπογράμμισε ότι ο εντολέας του έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τους αστυνομικούς και γι' αυτό το λόγο, κατέθεσε μήνυσε η τύχη της οποίας είναι άγνωστη.
«Ακινητοποιήθηκε αλλά... αντιστάθηκε σφόδρα»

Από τη δική του πλευρά ο αστυνομικός, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι οι διαδηλωτές άρχισαν να πετούν μάρμαρα, πέτρες και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς.

Οι διαδηλωτές «ανέβηκαν σε λοφάκι και προσπάθησαν να επιτεθούν εκ νέου και τότε κινηθήκαμε προς το μέρος τους», είπε ο αστυνομικός. Αποτέλεσμα ήταν να ακινητοποιηθεί ο 74χρονος τότε αγρότης, που, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, «αντιστάθηκε σφόδρα».

Ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή του 80χρονου, καθώς πείστηκε ότι επρόκειτο για μία «καθόλα νόμιμη σύλληψη», την οποία «με απότομες και βίαιες κινήσεις» επιχείρησε να αποφύγει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: