31.5.19

Ετοιμάζουν τα ψηφοδέλτια στον ΣΥΡΙΖΑ...

Στην Κουμουνδούρου καθημερινά ο Τσίπρας...

Να δώσουν τέλος σε φαινόμενα εσωστρέφειας επιχειρούν στο Μαξίμου και στη Κουμουνδούρου επιθυμώντας το σύνολο του κομματικού μηχανισμού να ριχτεί στη μάχη των εθνικών εκλογών αφήνοντας πίσω τη βαριά ήττα της 26ης Μαΐου. Aυτό ζήτησε ο πρωθυπουργός στην Πολιτική Γραμματεία και έγινε ομόφωνα αποδεκτό από όλα τα μέλη του Οργάνου.

Από τις 8 Ιουλίου και μετά, αναλόγως με το...
αποτέλεσμα της κάλπης, ο χρόνος θα είναι αρκετός για τον ΣΥΡΙΖΑ να αναλύσει διεξοδικά τα πολλαπλά μηνύματα των εκλογών και ενδεχομένως, αν κριθεί απαραίτητο, να οδηγηθεί αρκετά σύντομα σε ένα νέο Συνέδριο.

Όλα τα στελέχη συμφωνούν πως η κυβέρνηση εφάρμοσε μια πολιτική σε μια συνθήκη εξαιρετικά δύσκολη με πολλούς δημοσιονομικούς περιορισμούς και δεν κατάφερε με αυτά τα δεδομένα να βελτιώσει τις προσδοκίες της μεσαίας τάξης. Αυτός είναι, σύμφωνα με κορυφαία στελέχη, ο κύριος πολιτικός λόγος που ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγήθηκε σε αυτό το αποτέλεσμα και ήδη ψάχνουν τους τρόπους προκειμένου να προσεγγίσουν τη συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών.

Οι “ζυμώσεις” είναι έντονες το τελευταίο διάστημα και από την κριτική που γίνεται είτε στα όργανα είτε σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις οι επιτελείς της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να διορθώσουν τα λάθη της προηγούμενης προεκλογικής εκστρατείας, της ρητορικής που ακολουθήθηκε και δεν βρήκε απήχηση στον κόσμο, αλλά και να φτιάξουν το νέο αφηγήμα που πρέπει να υποστηριχτεί τις επόμενες 37 ημέρες. 

Είναι σαφές πως θα επιχειρηθεί από τον Αλέξη Τσίπρα να γίνει ένας διάλογος με τη ΝΔ πάνω στα προγράμματα των δυο κομμάτων: "Ποιος θα κυβερνήσει και με ποιο πρόγραμμα", λένε χαρακτηριστικά οι επιτελείς της πλειοψηφίας. Αυτός είναι ο λόγος που από τον ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνουν πολύ στην πραγματοποίηση ενός debate με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που δεν έγινε στις ευρωεκλογές.

Η παρουσία του πρωθυπουργού στην Κουμουνδούρου θα είναι καθημερινή προκειμένου να έχει άμεση εικόνα για την εξέλιξη της εκστρατείας, ενώ θα συμμετέχει στις συνεδριάσεις της επιτροπής του εκλογικού αγώνα. Η εικόνα στον ΣΥΡΙΖΑ από εδώ και πέρα θα θυμίζει πολύ το κόμμα της περιόδου του 2012 έως το 2015 και η καρδιά των εξελίξεων θα είναι στον 7ο όροφο των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ και όχι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μπορεί από την Πολιτική Γραμματεία την Τετάρτη να εκτίμησαν πως η νίκη απέναντι στη ΝΔ είναι εφικτή, ωστόσο τα στελέχη στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν πως αυτός ο στόχος απαιτεί μια ολική ανατροπή για να επιτευχθεί. Με βάση το 24% θα επιχειρήσουν να μειώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την “ψαλίδα” με τη γαλάζια παράταξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ζητηθεί από όλες τις τοπικές οργανώσεις να επιλέξουν τα πρόσωπα που θα προκρίνουν για τα ψηφοδέλτια, ώστε αφού φτάσουν στην Κουμουνδούρου, ενδεχομένως και την ερχόμενη εβδομάδα να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Ο πρωθυπουργός θα ηγηθεί και πάλι της προεκλογικής εκστρατείας και των περιοδειών. Αυτή τη φορά θα έχει δίπλα του, τους υποψηφίους βουλευτές που θα δίνουν όχι μόνο τη μάχη για το κόμμα, αλλά και το δικό τους αγώνα για την είσοδο στη Βουλή.

Το βλέμμα του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να είναι και προς το ΚΙΝΑΛ. Από τα χείλη όλων των κορυφαίων στελεχών θα τίθεται συνεχώς το ερώτημα στη Φώφη Γεννηματά για το αν σχεδιάζει να συγκυβερνήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη την επόμενη ημέρα των εθνικών εκλογών. Με αυτόν τον τρόπο και το Κίνημα Αλλαγής θα επιχειρούν να πιέσουν να απαντήσει στο πως θα κινηθεί, αλλά την ίδια ώρα ξυπνούν τα αντιδεξιά αισθήματα πολλών ψηφοφόρων της Χαριλάου Τρικούπη...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: