19.5.19

Γεροβασίλη: «Πρώτη φορά θετικά μέτρα από πλεόνασμα...

...όχι από δανεισμό»...

Την αισιοδοξία για το αποτέλεσμα των εκλογών της 26 Μαΐου εξέφρασε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γερoβασίλη μιλώντας στον Real FM.

«Το κλίμα που εισπράττουμε σε...
όλη την περιοδεία στην Ελλάδα είναι εξαιρετικό. Και νομίζω ότι οι δημοσκοπήσεις θα διαψευστούν» ανέφερε.

Υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία «έχει συνειδητοποιήσει ότι αυτό που προσπάθησε να στήσει, δηλαδή ότι η παράσταση νίκης και η παράσταση της πρωτιάς και του πολύ ικανού πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, όλη αυτή η παράσταση, έπεσε στα βράχια. Άλλη μια αποτυχία η οποία αυτή τη φορά όμως είναι καθοριστική, όλης αυτής της προσπάθειας και όλων αυτών των δήθεν προβλέψεων».

«Αυτό που αντιλαμβάνομαι εγώ ως δημοσκόπηση, υπογράμμισε η υπουργός, είναι η ανταπόκριση των πολιτών απέναντι στο κάλεσμα των προοδευτικών δυνάμεων στις ευρωεκλογές. Και εδώ οι πολίτες προσέρχονται αποφασισμένοι να μην αφήσουν την Ελλάδα και να μην αφήσουν και την Ευρώπη να κινδυνεύσει και να κινδυνεύσει από όλους αυτούς οι οποίοι θέλουν να ζήσουμε σε μία χώρα και σε μία Ευρώπη χωρίς δικαιώματα, χωρίς αλληλεγγύη, χωρίς κοινωνικό κράτος και άκρατη ιδιωτικοποίηση του κοινωνικού κράτους. Και όλα αυτά βεβαίως τα έχει εξαγγείλει η Νέα Δημοκρατία στο πρόγραμμά της. Υπάρχει μια νευρικότητα στη Νέα Δημοκρατία τελευταία όντως, όπως υπάρχει και μια νευρικότητα στο Λαϊκό Κόμμα στην Ευρώπη όσον αφορά τον κ. Βέμπερ».

Για τα θετικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση ανέφερε ότι «υλοποιούνται μετά την έξοδο από τα μνημόνια, όταν διώξαμε τους δανειστές, όταν η Αριστερά έδιωξε τους δανειστές από τη χώρα, τα μέτρα όλα αυτά έχουν αναγγελθεί από τον [πρωθυπουργό στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο και από τότε σταδιακά υλοποιούνται. Θέλω να πω εδώ ότι υλοποιούνται με βάση τον δημοσιονομικό χώρο, το σχέδιο της κυβέρνησης του οικονομικού επιτελείου και του ίδιου του πρωθυπουργού. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού Κράτους τα θετικά μέτρα δεν προέρχονται από δανεισμό, αλλά από πλεόνασμα. Αυτό είναι το μεγάλο επίτευγμα της κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια».

Για την εγκληματικότητα η υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε πως «προβλήματα υπάρχουν. Προβλήματα και εγκληματικότητας και παραβατικότητας και, βεβαίως, όλη αυτή η δράση των “ μπαχαλάκηδων” και διάφορες ας πούμε καταστάσεις, βεβαίως υπάρχουν. Δεν τα παραβλέπει κανείς. Ωστόσο, είναι μια τεράστια δεξιά ιδεοληψία να παραβλέπει κάποιος τα αίτια, να παραβλέπει το τι συμβαίνει σε μια κοινωνία που έχει και αντιθέσεις, έχει και συγκρούσεις, έχει και αντιφάσεις και να μην μπορεί να διαχωρίσει τι σημαίνει δυσκολία, τι σημαίνει ασυλία...

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: