17.5.19

«Άδειασε» Αυγενάκη, ο Μητσοτάκης...


«Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα», απάντησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ερώτηση για το εάν υπάρχει...
περίπτωση νοθείας στις επικείμενες εκλογές, «αδειάζοντας» ουσιαστικά τον γραμματέα του κόμματός του, Λευτέρη Αυγενάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, είχε μιλήσει ξεκάθαρα για ενδεχόμενη αλλοίωση των εκλογικών αποτελεσμάτων. Μετά τον -δικαιολογημένο- σάλο που προκλήθηκε, ο γραμματέας της Ν.Δ. επανήλθε, προειδοποιώντας την κυβέρνηση και τον υπουργό Εσωτερικών να τηρήσουν «πιστά τους νόμους και την αδιάβλητη παράδοση της εκλογικής διαδικασίας... και να μην υπάρχει οποιοδήποτε περιθώριο αμφισβήτησης, πόσο μάλλον αλλοίωσης της ετυμηγορίας των Ελλήνων πολιτών».

Επιπλέον, κάλεσε τους πολίτες και τα στελέχη της Ν.Δ. «να είναι σε εγρήγορση, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των εκλογών και η έκδοση των αποτελεσμάτων τους».

Το βράδυ της Παρασκευής, ο κ. Μητσοτάκης -σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star- ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ζήτημα νοθείας στις εκλογές της 26ης Μαΐου.



Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε την ευκαιρία να επαναλάβει τις προεκλογικές του υποσχέσεις, ενώ δεν παρέλειψε να εξαπολύσει πυρά κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε σίγουρος ότι το κόμμα του θα πάρει τις νίκη στις εκλογές της 26ης Μαΐου, ωστόσο αυτή τη φορά δεν αναφέρθηκε σε μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το βράδυ της 26ης Μαΐου θα υπάρχει ένας νικητής, η Νέα Δημοκρατία, κι ένας ηττημένος, ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ζητώντας στήριξη από τους πολίτες, προκειμένου -όπως είπε- να δρομολογηθούν οι πολιτικές εξελίξεις.

«Το αίτημα για μία μεγάλη πολιτική αλλαγή είναι επιτακτικό... Αξίζουμε μία ευκαιρία», πρόσθεσε ο αρχηγός της Ν.Δ.

Για το κυβερνητικό πακέτο μέτρων


Σε πολλά σημεία της συνέντευξής του ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να αποδομήσει συνολικά την πολιτική που έχει εφαρμόσει η σημερινή κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στα θετικά μέτρα που εξήγγειλε πρόσφατα η κυβέρνηση και βρίσκονται ήδη υπό εφαρμογή, ο πρόεδρος της Ν.Δ. υποστήριξε ότι πρόκειται για προσπάθεια εξαγοράς ψήφων λίγο πριν από τις κάλπες.
«Η κυβέρνηση επιχειρεί να εξαγοράσει κάποιες ψήφους δίνοντας ένα επίδομα», προς τους συνταξιούχους, το οποίο πάντως, χαρακτήρισε ως απαραίτητο.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι συνταξιούχοι έχουν δει σημαντικές μειώσεις στα εισοδήματά τους... οι συντάξεις έχουν μειωθεί μέχρι 40%», είπε και υποσχέθηκε ότι η Ν.Δ. θα εφαρμόσει έναν μόνιμο μηχανισμό στήριξης προς τους χαμηλοσυνταξιούχους.



Τίποτα από όσα ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν αναφέρεται στους νέους, την ανεργία, τις επενδύσεις, σημείωσε επίσης. Για την έξοδο της χώρας στις αγορές είπε ότι ναι μεν πραγματοποιήθηκε, ωστόσο με υψηλό κόστος.

«Μαύρη προπαγάνδα»


«Ο αντίπαλός μας αναλώνεται σε προσωπικές επιθέσεις... αυτό φανερώνει ενδεχομένως ανασφάλεια ή αδυναμία», υποστήριξε επίσης ο κ. Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας ότι «την κοινωνία δεν την ενδιαφέρει τι έγινε το 1944 και ο Άρης Βελουχιώτης».

Σε ερώτηση περί της άρνησης του να συμμετάσχει σε τηλεοπτική συζήτηση μαζί με τον πρωθυπουργό, ο κ. Μητσοτάκης αρκέστηκε να υποστηρίξει ότι «κάναμε ντιμπέιτ στη Βουλή» και να δηλώσει ότι «είμαι "ανοιχτός", δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα...».




Επίσης μίλησε και κυβερνητική «μαύρη προπαγάνδα» στο θέμα της επταήμερης εργασίας, επανέλαβε τις απόψεις του για τον χώρο της Υγείας, ενώ αναφερόμενος στα περί ελίτ είπε ότι ο ίδιος δεν θέλει να είναι ή με τους πολλούς ή τους λίγους: «Θέλω να είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων», τόνισε.

Υποσχέσεις και δεσμεύσεις


Για ακόμα μία φορά, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε για μείωση φόρων, σταθερές θέσεις εργασίας, προσέλκυση επενδύσεων και πάταξη φοροδιαφυγής.





Επίσης, υποσχέθηκε ότι με κυβέρνηση Ν.Δ. δεν θα ισχύσει από το νέο έτος η μείωση του αφορολόγητου, όπως έχει δρομολογηθεί με τους δανειστές. «Εγώ δεσμεύομαι ότι εφόσον μας ψηφίσουν δεν θα υπάρξει μείωση του αφορολόγητου», είπε.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι κι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει δεσμευθεί ότι το αφορολόγητο δεν πρόκειται να καταργηθεί.

Τέλος, επανέλαβε ότι το θέμα της ασφάλειας των πολιτών «θα αποτελέσει προτεραιότητα για εμάς», μιλώντας για «ανοχή από ΣΥΡΙΖΑ στη βία».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: