21.5.19

Τα κότερα των ΝΕΩΝ...

...και το πλοίο της γραμμής που έγινε πούλμαν...

Δημήτρης Κανελλόπουλος

Τα ΝΕΑ, η εφημερίδα του Βαγγέλη Μαρινάκη, έβγαλαν χθες μια αποκάλυψη που ήταν κατασκευασμένη. «Κι άλλος υπουργός κι άλλο κότερο», ο τίτλος τους. 

«Ο Λευτέρης Κρέτσος επέλεξε να...
κάνει διήμερη απόδραση στον Σαρωνικό με πολυτελέστατο κότερο, στέλνοντας τους... υψηλούς προσκεκλημένους του με το πλοίο της γραμμής», έγραφαν. Στις μέσα σελίδες βέβαια το πλοίο της γραμμής έγινε πούλμαν μια και ο Κρέτσος «συμμετείχε σε αποστολή με ξένους προσκεκλημένους» κι «ενώ όλοι ταξίδευσαν με πούλμαν, αυτός προτίμησε το... γιοτ». 

Πρώτο θέμα: οι υψηλοί προσκεκλημένοι ήταν μαζί του. Δεν πήγαν ούτε με το πλοίο της γραμμής, ούτε με πούλμαν, ούτε με ΚΤΕΛ, ούτε κολυμπώντας. 

Δεύτερο θέμα: Δεν ήταν διήμερη απόδραση, δεν ήταν «σκαφάτες διακοπές», ήταν για δουλειά. Ο Λευτέρης Κρέτσος με στελέχη από το Netflix, την Amazon, τη Universal, την HBO του Game of Thrones, την Disney και άλλους παγκόσμιους κολοσσούς της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων την Ύδρα, τις Σπέτσες και το Ναύπλιο.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, ξεκίνησαν το πρωί, έφτασαν στην Υδρα, τους υποδέχτηκε ο δήμαρχος, τους έκανε το τραπέζι, αναχώρησαν το απόγευμα για τις Σπέτσες, κοιμήθηκαν εκεί και το άλλο πρωί έφυγαν για το Ναύπλιο. 

Νοίκιασαν ιδιωτικό σκάφος και πήγαν. Ολοι μαζί. Τα ΝΕΑ επιμένουν πως ο Λευτέρης Κρέτσος δεν διευκρίνισε αν πήγε αυτός μόνος του και οι άλλοι με ό,τι άλλο βρήκαν (πούλμαν, πλοία της γραμμής, ιπτάμενα δελφίνια μήπως;). Αλλά ο υφυπουργός ήταν ξεκάθαρος: «Δεν είχε νόημα να τους βάλουμε σε καμιά βάρκα ή ψαρότρατα. Τους πήγαμε με ένα σκάφος. Για λόγους αστικής ευγένειας έπρεπε να είμαι μαζί τους». 

Και το σκάφος δεν ήταν ένα, αλλά δύο. Επρεπε να χωρέσουν τριάντα τόσοι άνθρωποι. Δεν αποκλείεται να μας πουν ότι στο πρώτο σκάφος στριμώχθηκαν όλοι οι άλλοι μαζί και στο δεύτερο ήταν ο Κρέτσος μόνος του. Μπορεί να συνέβη, τι να σας πω. 

Τα ΝΕΑ επιμένουν σήμερα στην αποκάλυψή τους. Στο κύριο άρθρο τους συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι ο Λευτέρης Κρέτσος ταξίδεψε μόνος και οι προσκεκλημένοι του με συμβατικά μέσα. Γνωρίζουν κάτι παραπάνω; Δεν ξέρω. Στοιχεία πάντως δεν δίνουν.

Και κάτι τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό: δεν αναρωτιούνται στα ΝΕΑ γιατί αυτή η αποκάλυψή τους δεν παίζει πουθενά αλλού; Γιατί τα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ το έθαψαν; Γιατί δεν το έκαναν σημαία τους όπως συμβαίνει, και σωστά, σε ανάλογες περιπτώσεις; Μήπως επειδή κατάλαβαν ότι δεν είναι σοβαρό το θέμα αλλά μούφα και αδυνατούν να το υποστηρίξουν χωρίς να αυτοεξευτελιστούν; 

Μόνο οι ίδιοι στον όμιλο Μαρινάκη έμειναν να το υποστηρίζουν. Καταλαβαίνουμε το γιατί...

efsyn.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: