7.5.19

"Ήξερα για τη δολοφονία Φύσσα πριν γίνει"...


...δηλώνει μάρτυρας υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής...

Μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, δήλωσε ότι είχε ενημερωθεί για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα λίγα λεπτά πριν συμβεί, καθώς είχε τη δυνατότητα να το ακούσει μέσω ασυρμάτου. Υπερασπίστηκε τον αρχηγό Μιχαλολιάκο, λέγοντας πως δεν ευθύνεται ο ίδιος αν κάποιοι...
χρυσαυγίτες δρουν με επιθετικό τρόπο και πρόσθεσε πως στις μοτοπορείες έχουν γίνει επιθέσεις, καθώς «το να δοθεί η εντολή ή να δοθεί η κάλυψη σε μια μοτοπορεία δεν σημαίνει ότι το ελέγχεις απόλυτα, δηλαδή αν ένας βλαμμένος πετάξει μια πέτρα, δεν το ελέγχεις». Δείτε αναλυτικά τα όσα δήλωσε.
Σύμφωνα με το Golden Dawn Watch, που καταγράφει τα όσα γίνονται στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο μάρτυρας υπεράσπισης για τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο δημοσιογράφος Άρης Σπίνος, ρωτήθηκε για το πότε ενημερώθηκε σχετικά με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά και απάντησε «λίγα λεπτά πριν γίνει», καθώς «εμείς έχουμε τη δυνατότητα να ακούμε τους ασυρμάτους και άκουσα μετά ότι δολοφονήθηκε αυτό το παληκάρι».

Σχετικά με το αν οι ψηφοφόροι του να ναζιστικού μορφώματος έχουν κάτι διαφορετικό συγκριτικά με ψηφοφόρους άλλων κομμάτων, στάθηκε στην πειθαρχία που δείχνουν. «Έχουν μια υπέρμετρη αγάπη για την πατρίδα τους. Αυτή η ιδεολογία τους μεταφράζεται στο να είναι πολύ πιο πειθαρχημένοι από τους χώρους άλλου κόμματος. Δεν πάνε με έναν καφέ στο χέρι, έχουν μια τελείως διαφορετική εντύπωση... Πηγαίνουν για να ακούσουν την ομιλία, δεν συνομιλούν μεταξύ τους, ακούν τον ομιλητή... αυτή η πειθαρχία φαίνεται σε κάποιον απ' έξω ως στρατιωτική πειθαρχία».

Προσπάθησε να καλύψει τον Μιχαλολιάκο για το βράδυ της δολοφονίας του Φύσσα και δήλωσε πως τους χρυσαυγίτες οργανώθηκαν από ένα κομματικό μέλος και υπήρξε σύγχυση, από τον Μιχαλολιάκο που του τηλεφωνούσε μέχρι τα ξημερώματα για να μάθει τι έχει συμβεί.

«Υπήρχε μια εμπλοκή της μιας ομάδας από ανθρώπους που αυτονομαζόντουσαν μέλη της ΧΑ, ο κ Μιχαλολιάκος προσπαθούσε να καταλάβει τι είχε ακριβώς συμβεί, κατάλαβα ότι έπαιρνε και άλλους τηλέφωνο στην αγωνία του να μάθει τί ακριβώς είχε συμβεί. Από αυτά που έμαθα, ότι μέλη της ΧΑ έλαβαν μηνύματα να πάνε σε ένα συγκεκριμένο μέρος. Προκύπτει μια αγωνιώδης προσπάθειά του να συνεννοηθεί και αυτό που ξέρω εξ ιδίων είναι τα τηλεφωνήματα του κ. Μιχαλολιάκου σε εμένα να μάθει με αγωνία τι είχε συμβεί, 3, 4, 5 το πρωί. Και ήταν έτοιμος να πέσει από το παράθυρο».

Ερωτηθείς για το αν έχει ακούσει ομιλίες του Μιχαλολιάκου, όπου ο αρχηγός της Χ.Α. αναφέρει «μπαίνοντας στη Βουλή δεν θα αλλάξουμε δεν θα σας προδώσουμε, όταν γίνουμε δυνατοί θα είμαστε ανελέητοι, πάνω από όλα είναι η πατρίδα. Δεν παριστάνω τον δημοκράτη γιατί δεν είμαι υποκριτής αλλά αυτό τον τρόπο έχουμε να πολεμήσουμε», ο Σπίνος υποστήριξε πως τα τάγματα εφόδου δημιουργήθηκαν για την προστασία της Χ.Α. Απέρριψε το ότι είναι ναζιστές, λέγοντας ότι είναι επιλογή του εκάστοτε μέλους το να χαιρετάει ναζιστικά.

Και μπορώ να σας πω κ. Πρόεδρε για τα τάγματα εφόδου... Αυτοί οι μαυροντυμένοι υπάρχουν πάντα, 25 χρόνια, γιατί σε κάθε συγκέντρωση της ΧΑ υπήρχε πάντα μια αντισυγκέντρωση και γι' αυτό έπρεπε να εχουν μια ομοιόμορφη εμφάνιση για να ξέρουν ποιος είναι ποιος. Θα μπορούσαμε σήμερα να τους έχουμε μπροστά μας με μωβ μπλουζάκια. Το είχανε μόνο και μόνο για να περιφρουρούν. Δεν ήταν το τάγμα εφόδου. Πρέπει να πούμε ότι επειδή ήμουν στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, ο κόσμος του ΠΑΜΕ ήταν όλοι με σημαίες κλπ για να περιφρουρούν. Ήταν δηλαδή το ΚΚΕ τάγμα εφόδου; Όχι βέβαια.

Όταν φτιάχτηκε η ΧΑ το '80-'85, ήταν 30 άτομα που προσπαθούν να σπάσουν το κατεστημένο. Από τότε που το έζησα εγώ, ήταν ο λαϊκός εθνικισμός. Ο επίσημος ιδεολογικός βραχίονας της ΧΑ είναι ο λαϊκός εθνικισμός. Ο καθένας γελοιοποιείται όπως θέλει αν θέλει να χαιρετάει ναζιστικά. Επειδή το έχω ζήσει έλεγα λοιπόν ότι έχει έναν πολύ εκρηκτικό λόγο, για να ρίξουν χειροβομβίδα στη Βουλή. Και εκεί επειδή δεν είχαν πρόσβαση στα Μέσα, έκαναν λόγο στο πεζοδρόμιο για να μπορέσεις να πολεμήσεις του πάντες που έχεις απέναντί σου. Προφανώς όταν λέει τα τάγματα εφόδου εννοεί ότι εσείς οι λίγοι που έχετε έρθει εδώ, είστε οι άνθρωποι που εμπιστεύεστε αυτή την ιδεολογία και όταν έρθει η ώρα θα είστε στην πρώτη γραμμή»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: