10.5.19

Δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν;..

Εχω την εντύπωση ότι δεν ψεύδονται από τις Βρυξέλλες όταν επιμένουν ότι δεν γνώριζαν για...
τις εξαγγελίες της κυβέρνησης από το Ζάππειο. Βέβαια, αυτή είναι μάλλον η μισή αλήθεια. Προφανώς είχαν μια ιδέα ότι ο Τσίπρας θα ετοιμαζόταν να μοιράσει δώρα ενόψει εκλογών. Απλώς δεν ήξεραν τις λεπτομέρειες. Και, πάντως, δεν ενέκριναν κάτι απ’ όσα εξαγγέλθηκαν. Πηγές μου από τις Βρυξέλλες κουνούσαν το κεφάλι τους με νόημα. Κι αυτό διότι λιγότερες από 20 μέρες πριν από τις ευρωεκλογές έχουν μια αίσθηση deja vu...

Παράσταση για δύο

Δεν θεωρούν το τάιμινγκ τυχαίο και δεν εννοώ μόνο το προεκλογικόν της όλης υπόθεσης. Κάποιοι έχουν την αίσθηση ότι το τάιμινγκ του Τσίπρα ήταν μελετημένο έτσι ώστε να προκαλέσει αντίδραση από τις Βρυξέλλες και να ανέβει και πάλι η παράσταση του... ήρωας που τα βάζει με τους δανειστές. Εκεί, πάντως, δεν τσίμπησαν (ακόμη). Ξέρουν ότι στην Ελλάδα –αργά ή γρήγορα– έρχονται εκλογές. Εξάλλου, και οι ίδιοι βρίσκονται σε προεκλογική περίοδο, για να μην πω ότι έχουν ήδη χαιρετίσει τα καθήκοντά τους ενόψει αλλαγής σκυτάλης.

Σημειώνω ότι με διαφορά κάποιων ωρών από τον πρωθυπουργό που έδινε παράσταση στο Ζάππειο, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θύμιζε πώς διέσωσε την Ελλάδα. Πώς θα μπορούσε να βγει αμέσως μετά η Κομισιόν και να επιστήσει την προσοχή στον Τσίπρα;..

Το Κονκλάβιο - kathimerini.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: