21.5.19

Έξαλλος ο Ιμάμογλου με όσους τον αποκαλούν Έλληνα...


Έξαλλος ο Ιμάμογλου με όσους τον αποκαλούν Έλληνα
Έξαλλος έγινε ο υποψήφιος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου με δημοσιογράφο του CNN Turk, ο οποίος τον ρώτησε γιατί δεν απαντά σε όσους τον αποκαλούν «Έλληνα», λόγω...
της ποντιακής καταγωγής του.

Ο Ιμάμογλου, ο οποίος έχει καταγωγή από τον Πόντο –κάτι το οποίο "χρησιμοποιούν" οι αντίπαλοί του αποκαλώντας απαξιωτικά Έλληνα- αφού απέδωσε πολιτικά κίνητρα στην ερώτηση του δημοσιογράφου Αχμέτ Χακάν, έδωσε την εξής απάντηση:

«Στην Ελλάδα το ψάξατε, το είδατε πουθενά; Δεν υπάρχει τέτοια είδηση. Μία τοπική, ευτελής ιστοσελίδα που δεν την ξέρουν καν, το έγραψε ή κάποιοι άλλοι το τύπωσαν. Ψάξαμε και δεν βρήκαμε καν ποια είναι αυτή η ιστοσελίδα. Και όποιος το χρησιμοποιεί, είναι περιορισμένης νοημοσύνης, είναι άσχετος. Για να το πω ξεκάθαρα, τέτοιος είναι αυτός ο δήμαρχος (ο Τεβφίκ Γκιοκσού). “Γιατί δεν απαντούν”, λένε. Γιατί να απαντήσω; Βγήκε σε μία ευτελή ιστοσελίδα ένα άρθρο και το χρησιμοποίησε ένας περιορισμένης νοημοσύνης δήμαρχος. Το ξαναλέω, ανεξάρτητα από τη θέση που έχουν εκείνοι που τα λένε αυτά, είναι χαζοί και άσχετοι».

Όσον αφορά στην ποντιακή του καταγωγή, ο Εκρέμ Ιμάμογλου είπε: «Από πού κρατάει το σόι μου είναι γνωστό. Εδώ είμαστε 8-9 γενιές. Αν απαντώ σε τέτοιες μικρότητες, θα γίνω σαν κι αυτούς».
cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: