21.5.19

"Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το νέο ΠΑΣΟΚ"...


Κατηγορώ προς τον ΣΥΡΙΖΑ πως έχει πάρει τη θέση του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε σε ομιλία του ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, λίγες μέρες πριν...
τις τριπλές εκλογές. Χαρακτηρίζει «κοροϊδία» την 13η σύνταξη κάνοντας λόγο για επίδομα που θα δίνεται μια φορά το χρόνο και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο για πρόωρες εθνικές εκλογές. Υπογραμμίζει, επίσης, πως η Ευρώπη των λαών θέλει άλλες κυβερνήσεις και εντελώς διαφορετική οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας.
Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ μίλησε εφ’ όλης της ύλης σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, σχολιάζοντας την πόλωση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, χαρακτηρίζοντας την επανάληψη ενός συνηθισμένου φαινομένου μεταξύ των δύο βασικών κομμάτων που κατά καιρούς διεκδικούν την κυβερνητική εξουσία, ενώ κοινή επιδίωξη διαχρονικά και σήμερα είναι «ο εγκλωβισμός του λαού στην λογική του μικρότερου κακού».

Ο Δ. Κουτσούμπας δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει τη θέση του ΠΑΣΟΚ αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «όλος ο πυρήνας του ΣΥΡΙΖΑ είναι το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα το βαθύ, το βρώμικο, το διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ, όπως επανειλημμένα έχουμε πει και στα στελέχη του και από τα μέλη αυτά που απαρτίζουν σήμερα και έχουν στελεχώσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Συμπληρώνει λέγοντας πως «οδεύει στα ίδια χνάρια, δημιουργούνται, δηλαδή, συνθήκες και προϋποθέσεις να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ ή ολόκληρη ή με ένα τμήμα της, όπως έγινε με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ».

Ως προς τα μέτρα ελάφρυνσης του τελευταίου διαστήματος είπε ότι ο κόσμος έχει δει προεκλογικές παροχές απ' όλες τις κυβερνήσεις, «το πρόβλημα δεν είναι αυτό, είναι η κοροϊδία». Όπως εξήγησε, «δεν είναι 13η σύνταξη, είναι ένα επίδομα 300-500 ευρώ το πολύ που θα δίνεται μια φορά το χρόνο και ήδη έχει κόψει τρείς συντάξεις, δηλαδή για πάνω από 1.500 ευρώ τουλάχιστον, έχει κόψει και καταργεί εντελώς το ΕΚΑΣ δηλαδή για 2.500 -3.000 ευρώ τον χρόνο, τουλάχιστον». Επισήμανε, επίσης πως «δεν λέμε να μην τα πάρει ( σ.σ ο συνταξιούχος), δεν εναντιωθήκαμε, αλλά λέμε γιατί η κυβέρνηση δεν κάνει αυτό που προτείνει το ΚΚΕ: Κανονική 13η σύνταξη, ολόκληρο μισθό για όλους χωρίς να διαχωρίζεις εργαζόμενους και συνταξιούχους».

Σε σχετική ερώτηση για το αν το αποτέλεσμα της Κυριακής μπορεί να φέρει πρόωρες εκλογές απάντησε πως δεν αποκλείει να γίνουν εθνικές εκλογές τον Ιούνη, αλλά θα το ξέρουμε σίγουρα το βράδυ της Κυριακής ή το πρωί της Δευτέρας.

«Η Ευρώπη των λαών θέλει άλλο κοινωνικό και πολιτικό σύστημα»

Απαντώντας στο «συνηθισμένο», όπως είπε ερώτημα «γιατί το ΚΚΕ ζητά να ενισχυθεί στο Ευρωκοινοβούλιο εφόσον είναι αντίθετο με την ΕΕ» επισήμανε καταρχήν ότι «Ευρώπη δεν είναι η ΕΕ. Η Ευρώπη των λαών θέλει συνολικά άλλο κοινωνικό και πολιτικό σύστημα, άλλες κυβερνήσεις και εντελώς διαφορετική οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας». Επισήμανε ότι όλα αυτά τα χρόνια οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ αποκάλυψαν πολύ έγκαιρα αντιδραστικές κατευθύνσεις και προειδοποίησαν τον ελληνικό λαό και τις κυβερνήσεις, όμως «δεν εισακουστήκαμε και όλες τις φορές ζημιωμένος ήταν ο ελληνικός λαός».

Τέλος, ερωτηθείς για το μέλλον της ΕΕ, επισήμανε, πρωτίστως, ότι «η ΕΕ χειρότερη θα γίνεται, καλύτερη δεν γίνεται, δεν μπορεί να εξωραϊστεί, δεν μπορεί να βελτιωθεί. Είναι και από γεννησιμιού της ενάντια στους λαούς». Συμπλήρωσε επίσης πως «το ζήτημα είναι να οικοδομήσουμε την Ευρώπη των λαών, την Ευρώπη της δημοκρατίας και του Σοσιαλισμού».
thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: