16.5.19

«Δεν αποκλείεται να είναι προσεισμοί»...

Με προσοχή παρακολουθούν οι σεισµολόγοι την ακολουθία που εξελίσσεται εδώ και λίγες ηµέρες στην περιοχή της Ηλείας και ιδίως στην Κυλλήνη, αλλά και νοτιοδυτικά της Ανδραβίδας.

Από τα...
ξημερώματα της Τετάρτης μέχρι και σήμερα αρκετοί θα διανυκτερεύσουν έξω από τα σπίτια, στην πλατεία και το γήπεδο, ενώ αρκετοί περίπου 300 άτομα, έχουν επιλέξει τον δρόμο της φυγής προς την Πάτρα και την Αθήνα σε συγγενικά σπίτια.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ο Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης έστειλε χθες το μεσημέρι έγγραφο στην Αποκεντρωμένη και ζητά να κηρυχθεί η Ανδραβίδα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ χθες έφθασαν από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο τέσσερις φορητοί σεισμογράφοι και κλιμάκιο δύο επιστημόνων που θα καταγράψουν το φαινόμενο των συνεχών δονήσεων ιδιαίτερα στην περιοχή της Ανδραβίδας και τα στοιχεία θα τα στείλουν στην υπηρεσία τους.

Στην Ανδραβίδα πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδος κ. Απ. Κατσιφάρα και με την συμμετοχή αντιπεριφερειαρχών Γ. Γεωργιόπουλου και Π. Μπράμου, του δημάρχου Ανδραβίδας Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ, αντιδημάρχων κ.α. Παρόντες στην Ανδραβίδα και υποψήφιοι Περιφερειάρχες καθώς και  υποψήφιοι δήμαρχοι με συνεργάτες τους.

Σκηνές σε ετοιμότητα

Στην Ανδραβίδα έχουν ήδη φθάσει σκηνές που θα στηθούν (αν χρειασθεί) σε χώρο όπου υπάρχουν χημικές τουαλέτες. Από τις συνεχείς δονήσεις και ιδιαίτερα από το μεσημέρι χθες και μετά στην Ανδραβίδα έχουν πέσει από παλιά σπίτια σοβάδες, μαρκίζες, ένα χαγιάτι χωρίς  ευτυχώς να σημειωθεί τραυματισμός.

Στην πλατεία της Ανδραβίδας χθες το μεσημέρι είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 150 άτομα και συζητούσαν τις τελευταίες εξελίξεις ενώ αρκετοί διασκέδαζαν την αγωνία τους.

Κλειστά τα σχολεία στον Κάμπο

Τα σχολεία τόσο στο δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης όσο και στο δήμο Πηνειού θα παραμείνουν και σήμερα κλειστά όπως και χθες ενώ οι έλεγχοι από την τεχνική υπηρεσία του δήμου συνεχίζονται. Μέχρι στιγμής σε κανένα σχολείο δεν υπάρχει πρόβλημα.

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Δεν αποκλείεται να είναι προσεισμοί

Ο σεισµολόγος και µέλος της επιτροπής εκτίµησης σεισµικού κινδύνου Γεράσιµος Παπαδόπουλος με ανάρτησή του στο facebook επισημαίνει ότι «δεν αποκλείεται να είναι προσεισμοί».



«Η ανάλυση των καταγραφών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στην εξελισσόμενη από τις 3-5-2019 σεισμική δράση στην Ηλεία, στον κόλπο της Σκαφιδιάς, και επίσης στην περιοχή της Ανδραβίδας το τελευταίο 48ωρο, δεν επιτρέπει την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων για τη φύση της σεισμικής ακολουθίας. Μέσα στα ενδεχόμενα βρίσκεται και η περίπτωση των προσεισμών, οπότε προκύπτει η ανάγκη της συνεχούς ανάλυσης και αξιολόγησης», έγραψε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος...

patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: