4.5.19

Σταμάτη, αλλού τρως και πίνεις...


Το πρωί στο ΚΙΝ.ΑΛΛ., το βράδυ στον Μαρινάκη...

Το σχόλιο από τον Δημήτρη Τερζή (ΕΦ.ΣΥΝ.):

Ο,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό. Κάπως έτσι σκέφτηκε ο Στ. Μαλέλης που εκτός από γραμματέας επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των μιντιακών μέσων, έχει και τη...
συνολική ευθύνη του project στο διαδικτυακό κανάλι One TV.
Πρεμιέρα έκανε πριν από λίγες μέρες το διαδικτυακό κανάλι One TV του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, στελεχωμένο από το δημοσιογραφικό δυναμικό της Alter Ego, της εταιρείας που εκδίδει τις εφημερίδες «Τα Νέα» και «Το Βήμα». Ανάμεσα στα επιτελικά στελέχη του κ. Μαρινάκη υπάρχει και ο άνθρωπος που, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των μιντιακών μέσων, έχει «τη συνολική ευθύνη του project» και δεν είναι άλλος από τον έμπειρο δημοσιογράφο Σταμάτη Μαλέλη.

Προφανώς και είναι λογικό ένας άνθρωπος με την πείρα του κ. Μαλέλη να αναλαμβάνει μια τέτοια δουλειά, από την άλλη πλευρά όμως ανακύπτει ένα ζήτημα ηθικής τάξης, μιας και ο ίδιος τυγχάνει να είναι και ο γραμματέας επικοινωνίας του ΚΙΝ.ΑΛΛ., θέση την οποία κατέχει από το περασμένο καλοκαίρι.

Ο κ. Μαλέλης αποφάσισε να συνεργαστεί με τον εφοπλιστή πριν από δύο μήνες, όταν αποχώρησε απ’ αυτό η έως τότε διευθύντρια Πόπη Τσαπανίδου, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν στη δημοσιογραφική πιάτσα, είχε ουσιαστικές αντιρρήσεις με την εικόνα που θα έβγαζε στις οθόνες το νέο εγχείρημα.

Από την άλλη πλευρά, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι ο Σταμάτης Μαλέλης έχει συγκεκριμένη εμπειρία στην τηλεοπτική δημοσιογραφία, καθώς ήταν ο άνθρωπος που στα τέλη της δεκαετίας του ‘90 αλλά και στα πρώτα χρόνια της επόμενης δεκαετίας άφησε το δικό του στίγμα στην ενημέρωση.

Ολοι θυμούνται εξάλλου τη «ζωντανή» διαπραγμάτευση του Νίκου Ευαγγελάτου (και ενώ τα «μηχανάκια» της AGB χτυπούσαν κόκκινο) με τον εγκληματία Σορίν Ματέι και τον επακόλουθο θάνατο, σχεδόν σε ζωντανή μετάδοση, της άτυχης κοπέλας Αμαλίας Γκινάκη στα Κάτω Πατήσια. Σε μια πιο... πιπεράτη εκδοχή, υπήρχε η περίπτωση του εισαγγελέα Γιώργου Σακελλαρόπουλου με την Τζένη Χειλουδάκη, αλλά και μια σειρά άλλων «ειδήσεων» που έδωσαν τον χαρακτηρισμό trash TV και στα δελτία ειδήσεων.

Είκοσι και κάτι χρόνια πριν και ενώ ο Σταμάτης Μαλέλης απολάμβανε τη δόξα του, δήλωνε στην «Καθημερινή»: «Η ειδησεογραφία πρέπει να παρουσιάζεται από την τηλεόραση σαν μια σύνθεση από ιστορίες που οι δημοσιογράφοι αφηγούνται σαν παραμύθι. Αυτός ο τρόπος είναι που έδωσε την πρώτη θέση στην τηλεθέαση στον ΣΚΑΪ».

Είναι προφανές ότι το «παραμύθι» εξακολουθεί να παίζει σημαντικό ρόλο στο δημοσιογραφικό αξιακό σύστημα του κ. Μαλέλη. Και αυτό το διαπιστώνει κανείς αν δει τις πολιτικές του δηλώσεις πριν και μετά τη συνεργασία του με τον εφοπλιστή.

Ολα αυτά συμβαίνουν την ώρα που το ΚΙΝ.ΑΛΛ. προσπαθεί, ανεπιτυχώς είναι η αλήθεια, να κρατήσει ίσες αποστάσεις από Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ. Και λέμε ανεπιτυχώς, μιας και δεν έχει κρύψει τη συμπάθειά του στα μέσα του κ. Μαρινάκη. Είναι γνωστά τα ενημερωτικά μηνύματα που στέλνονται από τη Χαριλάου Τρικούπη στους δημοσιογράφους τις παραμονές αφιερωμάτων, όπως έγινε με αυτά στον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Γιώργο Γεννηματά, τα οποία πήραν «εργολαβία» «Τα Νέα».

Σε κάθε περίπτωση, αν δεν έχει πρόβλημα το ΚΙΝ.ΑΛΛ. να συνδέεται κατ’ αυτόν τον τρόπο με τον υπόδικο εφοπλιστή που κάνει δωρεές στη Ν.Δ., γιατί να έχει ο υπόλοιπος κόσμος; Δεν πρόκειται, δα, και για σκάνδαλο ισάξιο με εκείνο του Πετσίτη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: