5.5.19

Δείχνει «Ορέστη» η δεύτερη βαλίτσα...


...που ανασύρθηκε από την Κόκκινη Λίμνη...
Συνεχείς οι αποκαλύψεις κι οι έρευνες που σχετίζονται με τον κατά συρροή δολοφόνο γυναικών στην Κύπρο, τον επονομαζόμενο «Ορέστη».

Το...
απόγευμα της Κυριακής μία νέα βαλίτσα (η δεύτερη) ανασύρθηκε από την Κόκκινη Λίμνη, με ιατροδικαστές να σπεύδουν στο σημείο προκειμένου να επιβεβαιώσουν εάν πρόκειται για άλλο ένα τεμαχισμένο πτώμα - θύμα του 35χρονου στρατιωτικού, ο οποίος ήδη έχει ομολογήσει τις δολοφονίες επτά γυναικών και ανήλικων κοριτσιών.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δύτης καταδύθηκε περίπου στις 15.10 εντός της Κόκκινης λίμνης στο Μιτσερό και ανέσυρε, με τη βοήθεια διχτυού, μία βαλίτσα.




Την ίδια ώρα, Κύπριος αξιωματούχος της αστυνομίας δήλωνε ότι ο «Ορέστης» ερευνάται και για τον βιασμό μιας 19χρονης κοπέλας, επίσης αλλοδαπής. Μάλιστα, όπως ανέφερε, ο ύποπτος φέρεται να βιντεοσκοπούσε τις πράξεις του.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο 35χρονος φέρεται ότι βίασε την κοπέλα μέσα στο αυτοκίνητό του, στα προάστια της Λευκωσίας, στις αρχές του 2017. Υποτίθεται ότι θα της έδινε φωτογραφίες, καθώς εκείνη εργαζόταν ως μοντέλο και εκείνος την είχε φωτογραφήσει.

Η 19χρονη είχε καλέσει τότε τη σύζυγο του υπόπτου και της είχε πει τι είχε συμβεί.

Ο κατηγορούμενος δεν παραδέχεται τον βιασμό, για τον οποίο ελήφθησαν τέσσερις καταθέσεις και αναμένονται κι άλλες, σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Σημειώνεται, ότι την Παρασκευή, ταυτοποιήθηκε το δεύτερο πτώμα που εντοπίστηκε στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό και ανήκει στην 28χρονη Αριάν Παλάνας Λοζάνο από τις Φιλιππίνες.

Η υπόθεση έφερε και πολιτικές εξελίξεις, καθώς παραιτήθηκε για «λόγους πολιτικής ευθιξίας» ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, ενώ παύθηκε απ' τα καθήκοντά του ο μέχρι πρότινος αρχηγός της αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου.

efsyn.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: