31.5.19

Στον Εισαγγελέα ο δολοφόνος του Γραικού...

Τι είπε στους αστυνομικούς...

Στον Εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα, Παρασκευή, ο 46χρονος, ο οποίος ομολόγησε τη δολοφονία του επιχειρηματία Δημήτρη Γραικού.

Ο καθ’ ομολογίαν δράστης κρατείται από...
χθες στο κτίριο της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής ανακρινόταν από αστυνομικούς.

Κατά την πολύωρη ανάκριση που ακολούθησε, ο 46χρονος δράστης φέρεται να ισχυρίστηκε ότι είχε κάποιες οικονομικές διαφορές με τον κτηνοτρόφο Δημήτρη Γραικό, και κατά τη διάρκεια συνάντησής τους λογομάχησαν με αποτέλεσμα, υπό συνθήκες που ερευνώνται, ο άτυχος άνδρας να πέσει στο έδαφος και να τραυματιστεί θανάσιμα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το απόγευμα της 3ης Νοεμβρίου του 2016 ο 59χρονος  κτηνοτρόφος Δημήτρης Γραικός έφευγε από τα σφαγεία στην περιοχή της Χαλάστρας Θεσσαλονίκης. Πάνωτου είχε μεγάλο χρηματικό ποσό, καθώς είχε πραγματοποιήσει εμπορική συναλλαγή.

Ο Γραικός είχε πάει στα σφαγεία με το αυτοκίνητό του, ένα αγροτικό 4Χ4 το οποίο παρά τις αναζητήσεις δεν είχε βρεθεί: Τώρα αποδεικνύεται ότι ο δολοφόνος είχε θάψει τον 59χρονο μαζί με το αυτοκίνητο. Παρά το γεγονός ότι ο 46χρονος που ομολόγησε το έγκλημα είχε κληθεί πολλές φορές για κατάθεση στην αστυνομία, εντούτοις δεν είχε ερευνηθεί ποτέ η κτηνοτροφική του μονάδα. Διαπιστώθηκε ότι είχε σκάψει με εσκαπτικό μηχάνημα και είχε θάψει το αυτοκίνητο και το θύμα και πάνω από τα χώματα είχε ρίξει και μεγάλη ποσότητα κοπριάς.

Τον περασμένο Φεβρουάριο είχαν προκύψει νέα στοιχεία και μαρτυρίες που επιβεβαίωσαν αυτό που έλεγε η σύζυγός του, ότι δηλαδή, την ημέρα της εξαφάνισής του είχε μια μεγάλη οικονομική συναλλαγή ύψους 17.000 ευρώ. Βάσει αυτών των στοιχείων ασκήθηκε ποινική δίωξη από πρόθεση, ενώ δεν είχε ακόμη εντοπισθεί ο δράστης.

Η σύζυγος του Δημήτρη Γραικού είχε πει ότι εκείνη την ημέρα είχε φύγει από το σπίτι του στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης και πήγε στα σφαγεία για να πουλήσει κάποια ζώα. Από την πώληση φαίνεται πως εισέπραξε 17.000 ευρώ. Από εκεί και πέρα τα ίχνη του χάθηκαν...

altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: