31.5.19

Η ΝΔ επιχειρεί να εμπλέξει τον Προκόπη Παυλόπουλο...

...στον προεκλογικό της σχεδιασμό...

Κάτι παραπάνω από εμφανής είναι η προσπάθεια της ΝΔ να εμπλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον προεκλογικό της σχεδιασμό.

Επί της ουσίας με ανακοίνωσή της πριν από...
λίγο με αφορμή τον διορισμό από το υπουργικό συμβούλιο της ηγεσίας των ανώτατων δικαστηρίων της χώρας, καλεί ευθέως τον ΠτΔ να μην υπογράψει το σχετικό διάταγμα.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η ΝΔ αφού χαρακτηρίζει «θεσμικά πρωτοφανή» την απόφαση σημειώνει με νόημα ότι «έχει εμπιστοσύνη στην κρίση του Προέδρου της Δημοκρατίας». Κι όλα αυτά παρά το γεγονός ότι η ΝΔ αρνήθηκε να συμφωνήσει με την πρόταση του πρωθυπουργού για συναινετική διαδικασία.

Σύμφωνα πάντως με ασφαλείς πληροφορίες του documentonews.gr, ο Προκόπης Παυλόπουλος και ο Αλέξης Τσίπρας είχαν σήμερα, πριν το υπουργικό, μακρά συνομιλία -κράτησε περίπου 20 λεπτά- και μάλιστα πριν από την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ωστόσο πηγές της Προεδρίας σχολιάζοντας πριν από λίγο δημοσίευμα αντίστοιχου ύφους με την ανακοίνωση της ΝΔ σημείωναν πως ««όταν έρθει το σχέδιο θα μάθετε τι θα κάνει ο ΠτΔ». Εξάλλου η ΠτΔ δεν θα μπορούσε να υπογράψει ή να μην υπογράψει τίποτε πριν από την επίσημη λήξη της θητείας του ανώτατων δικαστικών που είναι στις 30 Ιουνίου...

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: