18.5.19

Τι πιστεύουν οι πολίτες για τα θετικά μέτρα...

Τη μεγάλη μείωση της διαφοράς ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, η οποία πλέον βρίσκεται στο όριο του στατιστικού λάθους (3,5%), κατέγραψε η νέα δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το...
Tvxs.gr. Σημαντικός παράγοντας για την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως είναι τα μέτρα ελάφρυνσης που έχει λάβει η κυβέρνηση, καθώς όπως δηλώνουν οι πολίτες πρόκειται για σημαντικά μέτρα ανάσας. Ταυτόχρονα ιδιαίτερα θετική ειναι άποψη για τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο οι πολίτες αναγνωρίζουν ως καταλληλότερο πρωθυπουργό, αλλά και ως αυτόν που μπορεί να συνεχίσει πολιτικές ελάφρυνσης και ενίσχυσης των εισοδημάτων τους.

Εξάλλου, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, η οικονομία αποτελεί το βασικό κριτηρίο για τη ψήφο στις ευρωεκλογές με ποσοστό 35%. Ακολουθεί η πρόθεση να σταλεί ένα πολιτικό μήνυμα με 32%, ενώ τα θέματα και το μέλλον της Ευρώπης βρίσκεται στην τρίτη θέση του σχετικού πίνακα με 22%.

Η ανακοίνωση και ψήφιση των άμεσων μόνιμων μέτρων ελάφρυνσης, με τη μείωση ΦΠΑ σε εστίαση, τρόφιμα και ενέργεια, αλλά και με τη χορήγηση μόνιμης 13ης σύνταξης, έδωσε ανάσα στους πολίτες. Σχεδόν ένας στους δύο (46%) δηλώνει πως τα μέτρα είναι θετικά για την οικογένειά του, ενώ πάνω από τους μισούς (53%) εκτιμούν πως είναι ευεργετικά για την οικονομία.

Όταν δε η ερώτηση εξειδικεύεται για κάθε μέτρο τα ποσοστά είναι πολύ υψηλότερα. Συγκεκριμένα, η 13η σύνταξη είναι πολύ και αρκετά σημαντικό μέτρο για το 65% , η μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια για το 79% και η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και τα τρόφιμα για το 70%. Οι πολίτες φαίνεται πως απορρίπτουν και τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης περί “λαϊκισμού” και δηλώνουν πως πρέπει να υπερψηφίζει τα θετικά μέτρα. Είναι χαρακτηριστικό πως η αντιπολίτευση, παρά την κριτική που άσκησε στην κυβέρνηση για επικοινωνιακόυς λόγους, τελικά υπερψήφισε όλα τα μέτρα του “πακέτου Τσίπρα” αλλά και τη ρύθμιση των 120 δόσεων.





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: