15.5.19

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας...

...δείχνει νέα δημοσκόπηση...

Δημοσκόπηση που περιλαμβάνει (και) την περίοδο ανακοίνωσης των μέτρων ελάφρυνσης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είδε το φως της δημοσιότητας. Εκτός από...
την πρόθεση ψήφου, στην έρευνα υπάρχει και το ερώτημα για τις οικονομικές εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα από το Ζάππειο Μέγαρο.

Στη δημοσκόπηση της MARC για λογαριασμό του ΑΝΤ1 η Νέα Δημοκρατία διατηρεί ισχυρό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου (σ.σ. για τις ευρωεκλογές), το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με 7,6%. Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 29.3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21.7% και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6,3%, η Χρυσή Αυγή με 6% και το ΚΚΕ με 5,1%. Κάτω από το 3% η Ελληνική Λύση (2,2%) και η Ένωση Κεντρώων (2%).



Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 30,6% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 22,6%. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6,6%, η Χρυσή Αυγή με 6,2% και το ΚΚΕ με 5,3%. Ποσοστό κάτω του 3% συγκεντρώνει η Ελληνική Λύση 2,3% και η Ένωση Κεντρώων 2,1%.



Σε ποσοστό 60% οι συμμετέχοντες στην έρευνα αξιολογούν «όχι και τόσο/καθόλου σημαντικές» τις οικονομικές εξαγγελίες. Το 36,9% εκτιμά πως είναι «πολύ/ αρκετά σημαντικές»...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: