5.5.19

Κατηγορεί το facebook για λογοκρισία ακροδεξιών...

...υποστηρικτών του ο Ντόναλντ Τραμπ...

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επέκρινε χθες εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης διαμηνύοντας ότι θα παρακολουθεί και μάλιστα στενά τη «λογοκρισία» των Αμερικανών πολιτών, αφού το Facebook «έκοψε» ακροδεξιά...
στοιχεία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, δεν παρέλειψε να κάνει tweet και retweeted σχετικά… παράπονα για απαγορεύσεις στο δημοφιλές μέσο την Παρασκευή και το Σάββατο, ενώ έσπευσε να επιτεθεί ξανά σε αμερικανικά ειδησεογραφικά μίντια, όπως οι εφημερίδες Washington Post και New York Times.

Ο Ρεπουμπλικανός έκανε λόγο για «προκατάληψη» και «άδικη» αντιμετώπιση συντηρητικών από εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης ενημέρωσης. Παράλληλα, στάθηκε στο πλευρό συντάκτη του ακροδεξιού Infowars και της Λόρεν Σούθερν, της οποίας έχει απαγορευτεί η είσοδος στο Ηνωμένο Βασίλειο, γιατί «δεν ευνοεί το δημόσιο συμφέρον», αφού το 2017 ήταν μέλος μιας ακροδεξιάς ομάς που προσπάθησε με ένα πλοίο να παρέμβει σε επιχειρήσεις διάσωσης στη Μεσόγειο.

«Απαγορεύσεις» υπέστησαν οι Λούι Φαρρακάν, Άλεξ Τζόουνς, Μίλος Γιαννόπουλο, Λάουρα Λόουμερ και Τζέιμς Γουντς. Ο Τραμπ υπεραμύνθηκε του τελευταίου, αλλά εκπρόσωπος του Twitter ανέφερε ότι ο Αμερικανός ηθοποιός θα πρέπει να διαγράψει ένα tweet που παραβιάζει τους κανόνες της πλατφόρμας για να μπορέσει να αποκατασταθεί ο λογαριασμός του.

Μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως το επίμαχο τιτίβισμα αναφερόταν στην έρευνα του Ρόμπερτ Μιούλερ για τον φερόμενο ρωσικό δάκτυλο στις προεδρικές εκλογές του 2016 και περιελάμβανε τη φράση «#HangThemAll»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: