24.6.19

Ο Γ. Καζαντζόγλου τα έριξε στη... συγκυρία...

Με τις απολογίες των κατηγορουμένων για τη δολοφονία Φύσσα συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της ναζιστικής οργάνωσης στο Εφετείο Αθηνών και στο εδώλιο κλήθηκε πρώτος ο Γ. Καζαντζόγλου, υπεύθυνος ασφαλείας στα...
γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, ο οποίος εργαζόταν και στην ασφάλεια των γραφείων της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Μεσογείων.

Ο Καζαντζόγλου κατηγορείται για άμεση συνέργεια στον φόνο του Παύλου καθώς είναι εκείνος που έλαβε το τηλεφώνημα από τον συγκατηγορούμενό του Άγγο, με το οποίο ενημερώθηκε ότι ο Φύσσας και η παρέα του ήταν στην καφετέρια «Κοράλι» και αμέσως μετά μίλησε με τον πυρηνάρχη του Γ. Πατέλη, ο οποίος σε λίγα λεπτά έστειλε το μήνυμα με το οποίο συγκροτήθηκε άμεσα το τάγμα εφόδου που με αυτοκίνητα και μηχανές έφτασε στο «Κοράλι».

Σε αυτό ακριβώς στάθηκαν και οι περισσότερες ερωτήσεις της έδρας, με τον κατηγορούμενο να επιμένει στον ισχυρισμό του ότι πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικά περιστατικά καθώς, όπως υποστήριξε, το μήνυμα αφορούσε την ενημέρωση για τρικάκια που θα πετούσαν το ίδιο βράδυ σχετικά με επικείμενη ομιλία του Μιχαλολιάκου στην περιοχή. Ωστόσο, τα τρικάκια ισχυρίστηκε ότι ήταν λίγα και τα πέταξε ο ίδιος. Το γεγονός ότι πολλοί χρυσαυγίτες από την τοπική Νίκαιας μετέβησαν εκείνη ακριβώς την ώρα στο σημείο της δολοφονίας, το απέδωσε στο ότι πολλοί εξ αυτών μένουν στην περιοχή.

Για το πώς βρέθηκε το κινητό του στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά ο μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι την ώρα που παραλάμβανε τα τρικάκια το ξέχασε στον ουρανό του αυτοκινήτου και συμπέρανε ότι μάλλον ο Ρουπακιάς το βρήκε και το έβαλε στο ντουλαπάκι.

Είπε επίσης ότι δεν γινόταν στρατιωτική εκπαίδευση στη Νέδα, παρά μόνο «αθλοπαιδιές», και υποστήριξε ότι είχαν πλαστικές σφαίρες τα όπλα που χρησιμοποιούσαν.

Στην ερώτηση αν ήταν στοχοποιημένος ο Παύλος Φύσσας από τη Χρυσή Αυγή απάντησε αρνητικά και πρόσθεσε ότι δεν τον γνώριζε, με αποτέλεσμα την ώρα που αποχωρούσε από το δικαστήριο η Μάγδα Φύσσα να στραφεί προς το μέρος του φωνάζοντας: «Ντροπή σου, γαϊδούρι, που λες ότι δεν τον ήξερες τον Παύλο!».

Η δίκη διακόπηκε για λίγο μετά την απολογία του Καζαντζόγλου και συνεχίστηκε με την απολογία του Ελπιδοφόρου Καλαρίτη.

Τι ισχυρίστηκε ο Καλαρίτης

Ο Ελπ. Καλαρίτης ισχυρίστηκε ότι το βράδυ της δολοφονίας ήταν στο σπίτι του με τα παιδιά του και δεν βγήκε καθόλου από αυτό.

Τα συνεχόμενα τηλεφωνήματά του ακριβώς πριν και ακριβώς μετά τη δολοφονία με τους Άγγο, Τσαλίκη, Καζαντζόγλου και Μιχάλαρο τα απέδωσε αποκλειστικά σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως ο Ολυμπιακός, τα παιδιά, τα καναρίνια και το νέο σωματείο στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι έμαθε για τη δολοφονία την άλλη μέρα στις 3 το μεσημέρι, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του από τη δουλειά του και σημείωσε ότι γι' αυτήν ευθύνεται αποκλειστικά ο Ρουπακιάς. «Μόλις το έμαθα φοβήθηκα ότι θα μπλέξουμε όλοι» είπε.

Στην ερώτηση πού αποδίδει ότι βρέθηκαν τόσα άτομα από τη Νίκαια στο σημείο της δολοφονίας, απάντησε: «Δεν γνωρίζω».

Πολύς κόσμος παρακολούθησε και τη σημερινή συνεδρίαση, ενώ στο ακροατήριο βρισκόταν και η Μάγδα Φύσσα.

• Η δίκη συνεχίζεται αύριο στο Εφετείο Αθηνών...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: