17.6.19

Ο Τσίπρας και οι γιαλαντζί εθνικόφρονες...

Ο Τσίπρας και οι γιαλαντζί εθνικόφρονες

Άντα Ψαρρά

Από τη σύνοδο των χωρών της Ν. Ευρώπης στη Μάλτα μέχρι και τη χθεσινή σύγκληση του ΚΥΣΕΑ έχει ενδιαφέρον η πλήρης ταύτιση ΣΚΑΪ, Παραπολιτικών, Πρώτου Θέματος και Β. Μαρινάκη στην...
επιλογή αφενός να μην αναφέρουν πλέον τον Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργό και αφετέρου να θεωρούν ότι κάποιες κινήσεις σχετικές με την απόφαση της Τουρκίας να κινηθεί στο ζήτημα των γεωτρήσεων αποτελούν «παιχνίδια».

Το χειρότερο είναι ότι τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ -που οδήγησε στην απόφαση για πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο και σε συνεννόηση πάντα με την Κύπρο, με τον πρωθυπουργό να καθησυχάζει αμέσως μετά τον κόσμο προτάσσοντας την ανάγκη για ψυχραιμία και διαψεύδοντας τα εθνικιστικά fake news περί μετακίνησης στρατευμάτων- μάλλον δεν τη λες και «προεκλογικό παιχνίδι Τσίπρα» ή «οριακές κινήσεις Τσίπρα»!

Πολύ περισσότερο δεν αναρωτιέσαι αν «τα 'χει χαμένα» ο πρωθυπουργός και η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων. Σκεφτείτε μόνο τι θα έλεγαν οι ίδιοι «συνασπισμένοι» εκδότες-επιχειρηματίες αν δεν υπήρχε καμία ανταπόκριση της Ελλάδας, έστω και συμβολική, στις κινήσεις τις κυπριακής κυβέρνησης αλλά και στις ανακοινώσεις των ηγετών στη Μάλτα!

Το αστείο είναι ότι αυτοί που τώρα αμφισβητούν μια κλιμάκωση εκ μέρους της Τουρκίας είναι οι ίδιοι που έσπευδαν να συκοφαντήσουν ως υποχωρητικό τον Κώστα Σημίτη στην κρίση των Ιμίων, που ήταν αποτέλεσμα μιας σειράς επικίνδυνων ένθεν κακείθεν παλλικαρισμών στην πλάτη των δύο λαών.

Είναι οι ίδιοι που έχουν για πολιτικό τους ψωμοτύρι τα περί προδοτών και υποχωρήσεων για τις οποίες κατηγόρησαν πριν από λίγα χρόνια την Ντόρα Μπακογιάννη, τον Κώστα Καραμανλή και το Γιώργο Παπανδρέου όταν εκείνοι έκαναν κινήσεις προσέγγισης με τη γείτονα χώρα.

Είναι όλοι αυτοί που προκειμένου να στηρίξουν σήμερα τον αρχηγό της Ν.Δ. δεν διστάζουν να αποδυναμώνουν τις όποιες ελληνικές αντιδράσεις σκορπίζοντας με τη στάση τους χαμόγελα στην ακλόνητη πολιτική ηγεσία της γείτονος...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: