19.6.19

Ο υπόδικος Στ. Πουλής οριστικά υποψήφιος με τη Ν.Δ....


Δεν έχουν περάσει παρά λίγοι μήνες από τότε που ασκήθηκαν από τον εισαγγελέα οι ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος πέντε πρώην στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ, των ίδιων που καταδεικνύονταν από το...
πρώτο πόρισμα του Συντονιστικού Οργάνου Επιθεώρησης και Ελέγχου (ΣΟΕΕ) ως υπεύθυνοι για 22 παράνομες προσλήψεις προσώπων, τα οποία στη συνέχεια στελέχωσαν το ήδη τότε υπεράριθμο γραφείο του Άδωνη Γεωργιάδη.

Το δεύτερο πόρισμα εντόπισε άλλες 74 παράνομες προσλήψεις σε μια μονάδα οροθετικών που δεν φιλοξενούσε ούτε 30 άτομα. Από τότε, η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του ανακριτή, ενώ και οι δύο υποθέσεις αφορούν τα ίδια άτομα και πρώην διοικητικούς υπαλλήλους του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Το αρχικό πόρισμα του ΣΟΕΕ περιείχε όλα τα στοιχεία από τα προ του 2015 πορίσματα του ΓΛΚ και του πρώην ΓΕΔΔ, όσα στοιχεία βρέθηκαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ (πλην των «χαμένων» του 2013-2014) και στο σχεδόν ανύπαρκτο λογιστήριο, τις καταθέσεις και τα έγγραφα της επίμαχης περιόδου που ανακτήθηκαν από τους σκληρούς δίσκους, από την ειδική υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και όσα βρέθηκαν -αλλοιωμένα ή μη- σε σπίτια, κρύπτες, προσωπικούς υπολογιστές κ.λπ.

Οι πρώην -πλέον- αυτοί διοικητικοί υπάλληλοι φέρονται να έδρασαν ως συμμορία, ενώ έφτασαν ακόμα και να απειλούν τους ανακριτικούς υπαλλήλους που έκαναν τη δουλειά τους.

Στο μεταξύ, κι ενώ συνεχίζονται οι έρευνες σε ό,τι αφορά τις εταιρείες, τα διαφημιστικά πακέτα, τις υπερχρεώσεις κ.λπ., το κεντρικό πρόσωπο και πρώην στέλεχος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Στ. Πουλής, που όλο το διάστημα αρνείται τις κατηγορίες αποδίδοντάς τις -άγνωστο γιατί- σε προσπάθεια στοχοποίησής του, συγκαταλέγεται τελικά ανάμεσα στους υποψηφίους της Ν.Δ. που διεκδικούν ψήφο στις εκλογές.

Σεβαστό και ιερό το τεκμήριο αθωότητας, ιερό -όπως επανειλημμένα αποδεικνύεται- και το δικαίωμα ενός υποδίκου να συμμετέχει στις εκλογές στα αξιοκρατικά ψηφοδέλτια του Κυριάκου Μητσοτάκη...

Άντα Ψαρρά

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: