16.6.19

Το ΠΑΣΟΚ διαθέσιμο ως υποπόδιο της ΝΔ...


Τι ρόλο θέλει να έχει η Φ. Γεννηματά - “Εμείς είμαστε η δύναμη της δημοκρατικής ομαλότητας και της πολιτικής σταθερότητας στη χώρα” διαβεβαιώνει η Φ. Γεννηματά. Τι σημαίνει όμως “πολιτική σταθερότητα” σε...
περίπτωση αυτοδυναμίας της Ν.Δ.; Ότι το ΠΑΣΟΚ θα συμπληρώνει τη Ν.Δ. όταν χρειάζεται αυξημένες κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες. Είναι η εκδοχή που βολεύει απόλυτα την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ: η Ν.Δ. αυτοδύναμη και το ΠΑΣΟΚ στην υποστηρικτική αντιπολίτευση.

Το στιγμιότυπο είναι πραγματικό: Υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ συναντά υποψήφιο βουλευτή της Ν.Δ. “Σας εύχομαι, και για το δικό μας καλό, μετά τις εκλογές να είστε αυτοδύναμοι” του λέει ευθαρσώς.

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν το κρύβουν ότι εύχονται -και ορισμένα από αυτά εργάζονται κιόλας γι’ αυτό- την αυτοδυναμία της Ν.Δ, προκειμένου το κόμμα τους να μην υποχρεωθεί να συγκυβερνήσει και πάλι με τη Ν.Δ. Γνωρίζουν ότι αυτό θα είναι καταστροφικό για το μέλλον ακόμη και του μικρού ΠΑΣΟΚ που υπάρχει σήμερα.

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αφού εμπότισε τον κόσμο της με αντι-ΣΥΡΙΖΑ σύνδρομα, εμφανίζει την αυτοδυναμία της Ν.Δ. περίπου ως βέβαιη. Και ταυτόχρονα προσαρμόζει τον πολιτικό και προγραμματικό της λόγο σε εκείνον της Ν.Δ. χρησιμοποιώντας ακόμη και τις ίδιες λέξεις στις ανακοινώσεις τους. Προφανώς η Φώφη Γεννηματά δεν δίνει τη μάχη κατά της αυτοδυναμίας της Ν.Δ. και εμφανίζει ως αυτοδύναμο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί θέλει να συγκρατήσει τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που, εμποτισμένοι από το αντι-ΣΥΡΙΖΑ αίσθημα, στρέφονται προς τη Ν.Δ. για να διασφαλίσουν ότι θα πέσει η κυβέρνηση της Αριστεράς...

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Κώστα Πουλακίδα στο avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: