18.6.19

Αρχίζουν οι απολογίες των κατηγορούμενων χρυσαυγιτών...


Γιώτα Τέσση

Στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού αναμένεται να ξεκινήσουν σήμερα οι απολογίες των κατηγορούμενων στη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης, αμέσως μετά την...
ολοκλήρωση της κατάθεσης του Δ. Βλαχόπουλου (μάρτυρας υπεράσπισης του Ν. Μιχαλολιάκου) και των σχολιασμών των δικηγόρων.

Όπως έχει ανακοινώσει η πρόεδρος του Α' Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Μαρία Λεπενιώτη, οι κατηγορούμενοι θα απολογούνται ανά τέσσερις με αλφαβητική σειρά. Ως εκ τούτου, πρώτοι στη λίστα είναι οι Ιωάννης Άγγος (ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για τη δολοφονία Φύσσα), Διονύσης Αγιοβλασίτης (ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για την επίθεση στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» της Ηλιούπολης), Δημήτρης Αγριογιάννης (ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για την επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες) και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος (ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διεύθυνση αυτής).

Συνολικά οι κατηγορούμενοι είναι 68, εκ των οποίων σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής του 2012 που κατηγορείται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ο βουλευτής Χρ. Αλεξόπουλος ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Χρυσή Αυγή στις 15 Μαρτίου 2014 με επιστολή του στον τότε πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων: «Στην απόφασή μου αυτή κατέληξα μετά από σωρεία αποκαλύψεων για τη δράση μελών της, που χαρακτηρίστηκε ως εγκληματική, την οποία ασφαλώς δεν γνώριζα και μάλιστα λυπάμαι γιατί δεν ενήργησα νωρίτερα και δεν διαφοροποίησα τη στάση μου όταν έβλεπα σε ποιους δρόμους οδηγούνται μια πολιτική προσπάθεια που εγώ την πίστεψα ως πατριωτική, αντισυστημική, κοινωνική και κατέληξε να χαρακτηρίζεται από δράσεις και ενέργειες που εγώ, αλλά και πολλοί συναγωνιστές μου καταδικάζουμε απερίφραστα και μετανιώνω που έστω και άθελά μου συνδέθηκα πολιτικά με αυτές».

Μένει να δούμε ποιοι θα καταθέσουν αυτοπροσώπως ή μέσω υπομνήματος, ποιοι θα επιλέξουν τη σιωπή και αν η υπεράσπιση Μιχαλολιάκου θα υποβάλει αίτημα να μην ακολουθηθεί αλφαβητική σειρά αλλά να απολογηθούν πρώτα οι κατηγορούμενοι για τις τρεις συνεκδικαζόμενες κακουργηματικές υποθέσεις (δολοφονία Φύσσα, δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες στο Πέραμα και απόπειρα ανθρωποκτονίας στελεχών του ΚΚΕ και μελών του ΠΑΜΕ...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: