12.6.19

Αφορούν προσπάθειες συγκάλυψης οι «βόμβες» Αγγελή;...

Με μία εμφανή προσπάθεια να αποσείσει τις όποιες ευθύνες του ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής εμπλέκει τώρα σε επιστολή προς τα ΜΜΕ την...
Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι τους είχε ενημερώσει για το πώς διεξάγονταν οι έρευνες οι σχετικές με το σκάνδαλο NOVARTIS -το οποίο ο ίδιος χαρακτηρίζει και υπαρκτό και μεγάλο- και για το γεγονός ότι είχε διακρίνει παραλείψεις και βιαστικές διαδικασίες που εμποδίζουν τη σε βάθος διερεύνησή του. 

Στην επιστολή του  ο κ. Αγγελής προφανώς και δεν αναφέρει την οποιαδήποτε προσπάθεια παρέμβασης στο έργο του εντούτοις όμως υποστηρίζει ότι ήταν όλοι ενήμεροι για τις κινήσεις του ενώ εκφράζει απορία για το γεγονός ότι οι αναφορές του δεν βρήκαν ευήκοα ώτα στην εισαγγελία και δεν έχει μέχρι τώρα γίνει δεκτό το αίτημα του να συνενωθούν οι ανάλογες με τη διαφθορά και το οικονομικό έγκλημα εισαγγελίες σε μία. 

Δεν γνωρίζουμε σε ποιο βαθμό έχει παραβιάσει τον κώδικα των δικαστικών λειτουργών ο κ. Αγγελής και είναι εύλογο ότι αυτό θα το κρίνουν οι ανώτεροι του. 

Γεγονός πάντως είναι ότι τόσο η προηγούμενη αναφορά του για συγκάλυψη από τους Ράικου-Ντογιάκο κλπ. της υπόθεσης Βγενόπουλου όπως και η τωρινή αναφορά του είχαν αρχικά τεθεί στο αρχείο. 

Σε κάθε περίπτωση και στις δύο περιπτώσεις άσχετα από τις όποιες άλλες καταγγελίες του κ. Αγγελή ο ίδιος αφήνει περισσότερες υπόνοιες για προσπάθειες συγκάλυψης (και) πολιτικών προσώπων από ανώτατους δικαστικούς οι οποίοι είτε με παραλείψεις είτε με βιαστικές ενέργειες προσπαθούν να αποδώσουν ευθύνες μόνο σε κάποιους από αυτούς.

Ας μην βιαστούν λοιπόν οι «όψιμοι» υπερασπιστές του αντιεισαγγελέα να βγάλουν συμπεράσματα για το αν στήθηκαν σκευωρίες ή για το αν αντίθετα κάποιοι προσπάθησαν να απαλλάξουν πολιτικούς από τις ευθύνες τους ή και για τα δύο...

Άντα Ψαρρά

Δείτε την επιστολή του στην efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: