19.6.19

Οι παρακολουθήσεις που «καίνε» τον Ράμα...


Πολιτικό σεισμό έχουν προκαλέσει στην Αλβανία οι αποκαλύψεις της γερμανικής εφημερίδας BILD για τις παρακολουθήσεις που εμπλέκουν τον πρωθυπουργό της χώρας Έντι Ράμα σε σκάνδαλο εξαγοράς ψήφων στην...
Περιφέρεια Ντίμπρα το 2016.

Εμπλεκόμενοι στην υπόθεση είναι εγκληματίες, αξιωματούχοι της Αστυνομίας και υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης.

Οι παρακολουθήσεις επιβεβαιώνουν ότι ο Αρμπέν Κέσι, επικεφαλής της Διεύθυνσης για τους παράνομους αλλοδαπούς στο Υπουργείο Εσωτερικών, έχει στήσει στρατηγική για την εξαγορά ψήφων, για άσκηση εκβιασμού και εμπόδιση ψηφοφόρων του Δημοκρατικού Κόμματος. Σε αυτές καταγράφεται μάλιστα κι ένα τηλεφώνημε με τον ίσιο τον Έντι Ράμα, ο οποίος ρωτά τον Κέσι εάν «πέτυχαν τους στόχους» και ο Κέσι του απαντά ότι το κάθε τι προχωρά σύμφωνα με τις προβλέψεις – γεγονός που αποδεικνύει ότι η όλη επιχείρηση ήταν σε γνώση του.

Σε πλήθος συνομιλιών με κυβερνητικά στελέχη ο Κέσι εμφανίζεται να τους διαβεβαιώνει ότι έχουν πληρωθεί ψηφοφόροι ή να διαμαρτύρεται σε συνεργούς του για καθυστερήσεις στην πληρωμή συγκεκριμένων ομάδων ψηφοφόρων. Σε ένα τηλεφώνημα ο Κέσι επικοινωνεί με τον Αστυνομικό Διευθυντή της Συνοικίας Κάμζα Τιράνων και του ζητά να εμποδίσει τους ψηφοφόρους του Δημοκρατικού Κόμματος – κατοίκους της Συνοικίας, να μεταβούν στη Ντίμπρα - τόπο καταγωγής, για να ψηφίσουν.

Μάλιστα, όπως σημειώνει το news247.gr σε μία παρακολούθηση, που είδε το φως της δημοσιότητας ο υπουργός Ενέργειας της Αλβανίας, Νταμιάν Γκικνούρι, φαίνεται να είχε θέσει στη διάθεση του Κέσι «μια ομάδα προβληματικών νεαρών», προκειμένου να τους χρησιμοποιεί «εάν παραστεί ανάγκη».

Τέλος ακούγεται ο βουλευτής και νυν υποψήφιος Δήμαρχος Λέζας Πιερίν Ντρέου, να ζητά από το Διευθυντή Παιδείας της Ντίμπρα, ο διευθυντής κάποιου σχολείου να ψηφίσει ανοικτά διαφορετικά, προσθέτει ο Ντρέου, τη Δευτέρα ο διευθυντής να φύγει από τη δουλειά του...

Δεν υπάρχουν σχόλια: