20.6.19

Ο Μητσοτάκης θέλει οικειοθελή επιστροφή στις ρυθμίσεις του ΔΝΤ...


ΒΙΝΤΕΟ...

«Με το 1 προς 5 που επαγγέλλεται ο K. Μητσοτάκης δε θα μπορούν να γίνουν προσλήψεις στην Παιδεία και στην Υγεία» δήλωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης και...
υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τονίζοντας ότι η επικρατούσα νεοφιλελεύθερη άποψη που εκφράζει ο πρόεδρος της ΝΔ είναι μία οικειοθελής επιστροφή στις διάφορες ρυθμίσεις του ΔΝΤ και των μνημονίων.

«Το 1 προς 1 που είναι εγκεκριμένο από την Ευρωζώνη σημαίνει από τις 9.000 αποχωρήσεις που έγιναν τον Δεκέμβρη, μπορούν να γίνουν και ήδη έχουν δρομολογηθεί 9.000 προσλήψεις το 2019 με προτεραιότητα την Υγεία, Παιδεία, τα ΚΕΠ και εκεί που υπάρχουν πραγματικές ανάγκες» σημείωσε η Μ. Ξενογιαννακοπούλου μιλώντας στο Open Beyond.

Όπως τόνισε, με το 1 προς 5 θα μπορούσαν να προσληφθούν μόνο 1.800. «Ο Μητσοτάκης ήδη έχει πει ότι 1.500 θα είναι αστυνομικοί. Με το 1 προς 5 δε φθάνει ούτε ένας γιατρός, ούτε ένας καθηγητής ούτε ένας υπάλληλος στα ΚΕΠ».

Συνεχίζοντας, η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «είναι πολύ βαρύ το παρελθόν του κ. Μητσοτάκη καθώς από τη θέση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης άφησε στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ 3.000 απολύσεις - όλοι επαναπροσλήφθηκαν – αλλά και το πολύ ντροπιαστικό καθεστώς της διαθεσιμότητας που καταργήθηκε».

Αναφορικά με τις προσλήψεις που έχουν δρομολογηθεί, η Μ. Ξενογιαννακοπούλου επισήμανε ότι πλέον υπάρχει ένας νέος θεσμός που κάνει στρατηγική ανάλυση και προβολή βάσει δημοσιονομικού πλαισίου και αναγκών. «Όλες οι προσλήψεις γίνονται μέσω ΑΣΕΠ. Οι προσλήψεις που καλύπτονται από τον κρατικό προϋπολογισμό είτε μονίμου προσωπικού είτε συμβασιούχων, είναι όλες μέσω ΑΣΕΠ» υπογράμμισε...

Δείτε παρακάτω το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια: