16.6.19

Έγινε πόλεμος με την Τουρκία;...

Γιατί δεν διαψεύδει το υπουργείο τα ψεύτικα δημοσιεύματα; ...

Τις προηγούμενες 48 ώρες, και για ακόμη μια φορά, γίναμε μάρτυρες μιας ακόμη άθλιας «είδησης» που καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα. Πολύ απλά ήταν ψεύτικη. Μία ιστοσελίδα κήρυξε τον …πόλεμο εναντίον της Τουρκίας!!! 
Μέσω...
εικόνων που έδειχναν θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού των Πεζοναυτών και άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων, και την φόρτωσή τους σε αρματαγωγό του στόλου για να πάρουν μέρος στην άσκηση «Καταιγίδα» του Πολεμικού Ναυτικού, μεταφέρθηκε ψευδέστατα πως αυτά τα μέσα και γενικά ο Στρατός πηγαίνουν να ενισχύσουν τις δυνάμεις των νησιών, διότι -με λίγα λόγια- πάμε σε …ΠΟΛΕΜΟ με την κατοχική δύναμη. 
Ως αποδεικτικό, έμφαση δόθηκε στην ύπαρξη ιερωμένου που τέλεσε αγιασμό και ευλόγησε τις δυνάμεις, μια συνηθισμένη διαδικασία σε μεγάλης κλίμακας κινητοποιήσεις μονάδων… Ας μην ξεχνούμε ότι υπάρχουν και στρατιωτικοί ιερείς, βαθμοφόροι! 
Η είδηση αυτή μεταφέρθηκε από στόμα σε στόμα, από ανάρτηση σε ανάρτηση και το πιο τραγικό είναι πως υποτίθεται γνώστες των στρατιωτικών θεμάτων το αναπαρήγαγαν χωρίς να φροντίσουν να μάθουν που είναι η αλήθεια και που είναι το ψέμα.
 Όπως πληροφορούμαι πολλοί στρατιωτικοί συντάκτες έκαναν το δημοσιογραφικά αυτονόητο, να καλέσουν τους εκπροσώπους Τύπου και να μάθουν την αλήθεια. Δυστυχώς, κάποιοι άλλοι όμως, χωρίς δεύτερη σκέψη την προώθησαν, διότι δεν ήθελαν να τους χαλάσει η ορθή είδηση την ψεύτικη ιστορία, που κάποιος φαντάστηκε και θέλησε να ξεσηκώσει το κοινό. 

Ο κάποιος είναι γνωστή ιστοσελίδα, την οποία οι Αμερικανοί κατηγόρησαν ότι έχει σχέση με τους Ρώσους. Από την άλλη μεριά δεν κατανοεί κανείς πως δεν έχει εκδοθεί κάποιου είδους ανακοίνωση ως διάψευση… Αναρωτήθηκα: Μήπως κάποιοι τις συντάσσουν, παίρνουν την έγκριση από τους Αρχηγούς και μετά χάνονται στους διαδρόμους του υπουργείου Άμυνας; Ή μήπως οι αρχηγοί δεν κινητοποιούνται ποτέ μη επιθυμώντας να ανοίξουν μέτωπο με κάποιο ΜΜΕ; Αν συμβαίνει αυτό, προφανώς δεν είναι και πολύ τιμητικό. 

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο ΕΔΩ

πηγή hellasjournal.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια: