17.6.19

Δεκάδες νεκροί από τριπλή επίθεση καμικάζι στη Νιγηρία...

Δεκάδες νεκροί από τριπλή επίθεση καμικάζι στη Νιγηρία
Τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 40 τραυματίστηκαν σε τριπλή επίθεση αυτοκτονίας, σύμφωνα με τοπικούς...
αξιωματούχους, που αποδίδεται στην οργάνωση Μπόκο Χαράμ, την πιο πολύνεκρη εδώ και μήνες στην περιοχή αυτή της Νιγηρίας.

Οι τρεις βομβιστές αυτοκτονίας πυροδότησαν τα εκρηκτικά χθες βράδυ έξω από μια αίθουσα προβολής ποδοσφαιρικών αγώνων στην πόλη Κοντούγκα της Πολιτείας Μπόρνο, την ώρα που δεκάδες άνθρωποι και παρακολουθούσαν έναν αγώνα.

Εννέα από τα θύματα πέθαναν επιτόπου και 48 τραυματίστηκαν, όπως είπε ο Αλί Χασάν, ιδιοκτήτης της αίθουσας που φέρεται να εμπόδισε έναν από τους καμικάζι, ο οποίος ανατίναξε τον εαυτό του χωρίς να υπάρξουν άλλοι νεκροί.

Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών του Μπόρνο, Ουσμάν Κατσάλα, σημείωσε ότι η έλλειψη κατάλληλων ιατρικών υποδομών αλλά και το γεγονός ότι πέρασαν αρκετές ώρες μέχρι να δοθεί η άδεια στην υπηρεσία του να πάει στην Κοντούγκα ήταν κάποιοι από τους παράγοντες που συνέβαλαν στην αύξηση των θυμάτων.

Ο επικεφαλής της τοπικής πολιτοφυλακής της Κοντούγκα είπε ότι ο ιδιοκτήτης της αίθουσας όπου γινόταν η προβολή και ένας από τους τρεις καμικάζι λογομάχησαν έντονα και ύστερα ο βομβιστής ανατινάχθηκε. Οι δύο συνεργοί του πυροδότησαν με τη σειρά τους τις δικές τους βόμβες έξω από την αίθουσα.

Η Κοντούγκα μπαίνει συχνά στο στόχαστρο της Μπόκο Χαράμ, ενώ μέλη της έχουν τη βάση τους σε ένα κοντινό δάσος και από εκεί επιτίθενται κατά περιόδους στην πόλη. Πέρσι είχαν σκοτωθεί οκτώ άνθρωποι σε επίθεση αυτοκτονίας μέσα σε ένα τέμενος.

Οι επιθέσεις αυτές, που συχνά διαπράττονται από γυναίκες ή νεαρά κορίτσια εναντίον πολιτών, τεμενών, αγορών, ή σταθμών λεωφορείων, είναι χαρακτηριστικές του πυρήνα της Μπόκο Χαράμ που παραμένει πιστός στον ιστορικό ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης, Αμπουμπακάρ Σεκάου. Η άλλη φράξια, που ορκίστηκε πίστη στο Ισλαμικό κράτος, επιτίθεται κυρίως σε στρατιωτικούς στόχους...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: