19.6.19

Με άρωμα ΛΑΟΣ και Βενιζέλου τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ....


Τα ονόματα των 419 υποψήφιων βουλευτών της για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου ανακοίνωσε χθες η Νέα Δημοκρατία. Ανάμεσά τους βρίσκονται βέβαια οι 78 σημερινοί βουλευτές του κόμματος οι οποίοι διεκδικούν την...
επανεκλογή τους. Παράλληλα, 43 υποψήφιοι προέρχονται από το Μητρώο Στελεχών, ενώ 243 υποψήφιοι κατεβαίνουν για πρώτη φορά σε εθνικές εκλογές.

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προβάλλει συστηματικά το θέμα της ανανέωσης του κόμματος, η Πειραιώς αναφέρει ότι έξι στους δέκα υποψηφίους «δεν έχουν ποτέ στο παρελθόν εμπλακεί στην κεντρική πολιτική σκηνή», καθώς και ότι ο μέσος όρος ηλικίας στο σύνολο των υποψηφίων είναι τα 49 έτη, ενώ προσθέτει ότι η Ν.Δ. «απολύτως συνειδητά ξεπέρασε ακόμη και το υποχρεωτικό όριο ποσόστωσης των φύλων, καθώς το 43% των υποψηφίων είναι γυναίκες». Ανανέωση ωστόσο δεν υπήρξε όσον αφορά τη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια στελεχών που προέρχονται από τον ακροδεξιό ΛΑΟΣ.

Αντιθέτως, η συμμετοχή τους ενισχύθηκε με την προσθήκη του Χαράλαμπου Καραθάνου, ο οποίος ήταν υποψήφιος με τη Ν.Δ. το 2004 και το 2007, αλλά το 2009 προσχώρησε στον ΛΑΟΣ, όπου ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής. Το 2012 άφησε τον ΛΑΟΣ για τη Ν.Δ. του Αντώνη Σαμαρά, ενώ τώρα επιστρέφει και στα ψηφοδέλτια.

Υποψήφιος είναι και πάλι ο Θάνος Πλεύρης που ακολούθησε τον Αδωνη Γεωργιάδη και τον Μάκη Βορίδη στη Ν.Δ. του Αντ. Σαμαρά και ο οποίος ήταν υποψήφιος βουλευτής στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2015 αλλά δεν εξελέγη.

Υποψήφιος και ο Κώστας Κιλτίδης, ο οποίος το 1973 ήταν στη νεοφασιστική οργάνωση του Κώστα Πλεύρη «Κόμμα 4ης Αυγούστου», μετέπειτα στη Ν.Δ. όπου εκλεγόταν βουλευτής από το 2000 και απ’ όπου αποχώρησε το 2010, περνώντας από τη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντ. Μπακογιάννη και καταλήγοντας το 2011 στον ΛΑΟΣ. Από εκεί αποχώρησε τον Μάιο του 2012, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2015 ήταν υποψήφιος με τη Ν.Δ.

Την ίδια ώρα τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. έχουν και άρωμα... Ευάγγελου Βενιζέλου, μέσω τουλάχιστον δύο στελεχών. Και συγκεκριμένα του βενιζελικού πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Σαλτούρου και της βενιζελικής πρώην υποψήφιας για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το 2014 Νιόβης Παυλίδου...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: