18.6.19

"Η αποτρεπτική μας ισχύ είναι πάρα πολύ καλή...


...και αυτό μπορεί να είναι μήνυμα και προς την Τουρκία"...
“Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ έγινε για να ξεκαθαρίσουμε και να υπάρξει και ένα αυστηρό μήνυμα προς κάθε πλευρά ότι...
με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα αντιμετωπίζουμε την τουρκική προκλητικότητα”, είπε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας.

Μιλώντας στον REAL FM, ανεφερε, πως, “η χώρα μας είναι παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή, αυτό το έχουμε αποδείξει και έχει επιβεβαιωθεί από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και δυνάμεις αλλά και από τον διεθνή παράγοντα. Το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων είναι υψηλό, η αποτρεπτική μας ισχύ είναι πάρα πολύ καλή και αυτό μπορεί να είναι ένα μήνυμα και προς την Τουρκία, αλλά και για τον ελληνικό λαό να αισθάνεται ασφαλής”.

Και πρόσθεσε:

“Δεν θα διανοηθεί και δεν πρέπει να διανοηθεί να κάνει κανένας οτιδήποτε ή να επιχειρήσει οτιδήποτε. Στην περίοδο της κρίσης καταφέραμε και είναι προς τιμή των Ενόπλων Δυνάμεων με μικρότερο προϋπολογισμό να αντιμετωπίσουν την κατάσταση και τα στελέχη αλλά και η ηγεσία του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να αξιοποιηθούν και πόροι και ανθρώπινο δυναμικό”.

“Το Διεθνές Δίκαιο δεν μπορεί να παραβιαστεί, τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου και της Ελλάδας δεν γίνεται να παραβιαστούν και θα έχει και συνέπειες αυτό. Η Ελλάδα μέσα από τις διεθνείς συμμαχίες είναι ισχυρή όσο ποτέ”, δήλωσε επίσης ο κ. Ρηγας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: