24.6.19

Μια κατάρρευση και η προσπάθεια συγκάλυψής της...

Χρειάστηκε να περάσουν αρκετές ώρες για να κάνει η Ν.Δ. το προφανές. Να οδηγήσει, δηλαδή, σε παραίτηση την υποψήφια βουλευτίνα Τώνια Μοροπούλου, μετά την...
αποκάλυψη για τη σύνταξη που εισέπραττε παράνομα για μια ολόκληρη επταετία.

Η διαδικασία μοιάζει σχεδόν ίδια με την πρόσφατη παραίτηση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Με την πολύ βασική διαφορά βέβαια πως η Τ. Χριστοδουλοπούλου αναγνώρισε το λάθος της και ζήτησε συγγνώμη. Η Τ. Μοροπούλου όχι μόνο δεν ζήτησε συγγνώμη, αλλά ταυτόχρονα έκανε λόγο για πόλεμο που γίνεται εναντίον της «από την παράταξη που βρίσκεται στην εξουσία και τα όργανά της».

Οταν είχε ανακοινωθεί η υποψηφιότητα της κ. Μοροπούλου, η οποία αποτέλεσε ένα από τα πρόσωπα - σύμβολα του Πολυτεχνείου, πολλοί ήταν εκείνοι που είχαν μιλήσει για την κατάρρευση ενός μύθου. Στην περίπτωσή της ο μύθος είχε καταρρεύσει πολύ νωρίτερα, στα χρόνια που μεσολάβησαν μέχρι σήμερα. Η επιστολή παραίτησής της απλώς επιβεβαίωσε το γεγονός ότι ο μύθος της ήταν καθαρά συγκυριακός. Δεν είχε διάρκεια.

Πέρα από αυτό, χθες αποδείχθηκε ότι η Ν.Δ. έκανε ακριβώς τα ίδια λάθη που έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ στον χειρισμό μιας αντίστοιχης περίπτωσης, της Μυρσίνης Λοΐζου, πριν από λίγο καιρό. Τότε, αυτός που είχε βγει να καλύψει τη Μ. Λοΐζου ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Χθες, τον ρόλο αυτό ανέλαβε ο συντονιστής στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της Ν.Δ., Τάκης Θεοδωρικάκος. Η προσπάθειά του να υποβαθμίσει το γεγονός και να πείσει το τηλεοπτικό κοινό ότι «δεν έγινε και τίποτα» ήταν εμφανής. Οπως και στην περίπτωση της Λοΐζου, έτσι και τώρα, η στυγνή πραγματικότητα επικράτησε με την αποπομπή των εμπλεκόμενων προσώπων.

Αυτό που οφείλει να αντιληφθεί η Ν.Δ. μέχρι το επόμενο παρόμοιο κρούσμα και το οποίο αφορά τη δημόσια σφαίρα και κυρίως τη διαφάνεια που πρέπει να χαρακτηρίζει τις ενέργειές της είναι ότι ο κόσμος δεν έχει πλέον καμία υπομονή και δεν δίνει δεύτερη ευκαιρία σε τέτοιες συμπεριφορές. Μπορεί αυτή τη στιγμή η αξιωματική αντιπολίτευση να θεωρεί ότι βρίσκεται «καβάλα στο άλογο» -με βάση το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών-, ωστόσο πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να πέσει και να γκρεμοτσακιστεί...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: