16.6.19

Ο Βασιλικός σύμβολο της δημοκρατίας...

...και της πολιτικής ελευθερίας...

Παναγιώτης Γεωργουδής

Ο καταξιωμένος λογοτέχνης σε διεθνές επίπεδο, Βασίλης Βασιλικός, άξιος πρέσβης του Ελληνικού Πολιτισμού με το πλούσιο πνευματικό έργο, είναι η εξαιρετική επιλογή από...
πλευράς ηθικοπολιτικής βαρύτητας και πολλαπλών συμβολισμών, ως ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Συμβολίζει διαχρονικά την πάλη της Δημοκρατίας και της Πολιτικής Ελευθερίας ενάντια στον σκοταδισμό και στις διαφορετικές εκφάνσεις του. Σήμερα που ο σκληρός Μεταμοντέρνος νεοφιλελευθερισμός, αγκαλιασμένος με την Ακροδεξιά, ενίοτε και τον φασισμό, βυσσοδομούν κατά της Δημοκρατίας προτάσσοντας την Μεταδημοκρατία των αγορών και του τεχνοκρατικού ολοκληρωτισμού, σε συνεργασία με τον βούρκο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, κινδυνεύει να καταργηθεί η αυτονομία του Ανθρωπίνου Προσώπου, το οποίο συμπυκνώνει τις απελευθερωτικές αξίες και αποτελεί το υπόβαθρο της Δημοκρατίας.

Τώρα είναι η «στιγμή» οι οικουμενικές αξίες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης, της Ισότητας, της Αδερφοσύνης, της Φιλίας, της Ειρήνης, κ.λ.π. να περάσουν στην αντεπίθεση με τα κατάλληλα πρόσωπα που συμπυκνώνουν το μεγάλο Νόημα της ριζοσπαστικής πλευράς του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού και του αρχαίου Ελληνικού πνεύματος που το τροφοδότησε για μία ελεύθερη Ανθρωπότητα, μία Ευρώπη των λαών, μία Ελλάδα των εργαζομένων .

Ο Βασίλης Βασιλικός, τόσο ως πνευματικός δημιουργός με παγκόσμια καταξίωση όσο και ως δημόσιο πρόσωπο με τις καίριες και συστηματικές παρεμβάσεις του σε δύσκολες εποχές αλλά και σήμερα, αποτελεί υψηλό φωτεινό παράδειγμα ήθους και αγωνιστικότητας στο πολιτικό και πνευματικό πεδίο.

Το «Ζ» είναι ψυχή της ελευθερίας και της δημοκρατίας για πάντα. Η γυαλιστερή μεταμοντέρνα λάμψη του σάπιου συστήματος με το πυκνό εσωτερικό σκοτάδι πρέπει να ηττηθούν...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: