13.6.19

Έδωσαν τα χέρια Μπακογιάννης – Γιαννακόπουλος...

...απομένει το «OK» του Μητσοτάκη...

Το πιο καθοριστικό ραντεβού ανάμεσα σε εκείνους που έχουν στα χέρια τους τα «κλειδιά» του γηπέδου έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα. Κάτω από άκρα μυστικότητα ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων και ο...
πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού συναντήθηκαν και συμφώνησαν σε όλα. Τόσο για το γήπεδο του ποδοσφαίρου, όσο και για τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη, αλλά και φυσικά για τον προαπαιτούμενο όρο που έθεσε η πλευρά Γιαννακόπουλου: Το κλειστό γήπεδο μπάσκετ.

Συναντήθηκαν την προηγούμενη Τρίτη, μόλις μία μέρα μετά την εκλογή του Κώστα Μπακογιάννη. Αυτό, βεβαίως, έχει ξεχωριστή σημασία γιατί δείχνει πως αποτελεί προτεραιότητα η επίλυση του γηπεδικού προβλήματος για τον Παναθηναϊκό, στο οποίο ο Δήμος Αθηναίων έχει τον πλέον καθοριστικό ρόλο καθώς εμπλέκεται και νομικά αλλά και ιδιοκτησιακά στην περιοχή.

Υπήρχε ταύτιση απόψεων σε όλα τα επίπεδα σε ό,τι αφορά τις εγκαταστάσεις με τις δύο πλευρές να συζητούν την παραχώρηση όμορου οικοπέδου για την δημιουργία γηπέδου μπάσκετ. Το σημαντικότερο όμως είναι πως υπήρξε συμφωνία σε ό,τι αφορά το κομμάτι της χρηματοδότησης του έργου.

Οι δύο πλευρές έφυγαν από τη συνάντηση δίνοντας τα χέρια και ουσιαστικά το μπαλάκι που αφορά την τελική συμφωνία βρίσκεται στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο λόγος είναι πως η πλευρά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου είχε συμφωνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές για την υλοποίηση του πρότζεκτ. Τώρα, όμως, που το πιθανότερο σενάριο μετά το αποτέλεσμα των ευροεκλογών, είναι μετά τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, κυβέρνηση να είναι η ΝΔ, θα πρέπει να συμφωνήσει και εκείνη.

Απομένει μία συνάντηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έτσι ώστε να εξασφαλιστεί πως και η ΝΔ θα συμφωνήσει σε όσα είχε καταλήξει με την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον αποτελέσει την επόμενη κυβέρνηση της χώρας...

sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: