17.6.19

Copa America: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας...

...για την Αργεντινή...

Τα μέτρα ασφαλείας στη Βραζιλία είναι δρακόντεια κατά τη διάρκεια του Copa America αλλά στην περίπτωση της Αργεντινής η προστασία της αποστολής έχει περάσει σε...
άλλο επίπεδο.

Η παρουσία του Λιονέλ Μέσι του μεγαλύτερου ονόματος που συμμετέχει στο τουρνουά, αλλά και οι σούπερ σταρ της Αλμπισελέστε, Κουν Αγκουέρο και Άνχελ ντι Μαρία, έχουν ανεβάσει τον πήχη της ασφάλειας.

Όπως τονίζουν οι άνθρωποι της Ole, οι οποίοι ακολουθούν την αποστολή της Αργεντινής σε κάθε της βήμα, η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων είναι ιδιαίτερα ενισχυμένη σε όλες της μετακινήσεις της Εθνικής.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα πως δέκα μοτοσικλέτες της Mina Gerais είναι επιφορτισμένες με την προστασία του εξοπλισμού της ομάδας όταν αυτή πάει για προπόνηση, ενώ το πούλμαν με τους ποδοσφαιριστές φυλάσσεται από αυτοκίνητα και φορτηγά της αστυνομίας και του στρατού.

Είναι εξαιρετικά δύσκολο για τον κάθε ένα να πλησιάσει την αποστολή της Αργεντινής καθώς εκτός από τους αστυνομικούς οι οποίοι είναι οπλισμένοι σαν αστακοί, υπάρχει και η ιδιωτική ασφάλεια της ομοσπονδίας και των παικτών, ανεβάζοντας τον αριθμό όσων είναι επιφορτισμένοι με την ασφάλεια την Αλμπισελέστε.

Οι φράχτες και τα προστατευτικά κιγκλιδώματα βρίσκονται σε κάθε σημείο όπου μεταβαίνει ο Λιονέλ Μέσι με την παρέα του, με τους φίλους του αργεντινού σούπερ σταρ να αδυνατούν να πλησιάσουν σε λιγότερο από μερικές δεκάδες μέτρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: