20.6.19

Υπό έρευνα η Deutsche Bank για ξέπλυμα χρήματος...


Οι αμερικανικές ομοσπονδιακές αρχές ερευνούν κατά πόσο η Deutsche Bank συμμορφώθηκε με τους νόμους που στόχο είχαν να αποτρέψουν το ξέπλυμα χρήματος και...
άλλα αδικήματα, σύμφωνα με τους New York Times.

Η έρευνα περιλαμβάνει αξιολόγηση των χειρισμών της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας αναφορικά με αναφορές ύποπτης δραστηριότητας που συνέταξαν υπάλληλοί της για προβληματικές συναλλαγές, κάποιες από τις οποίες συνδέονται με τον Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρό και υψηλόβαθμο σύμβουλο του Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με τους NYT, η συγκεκριμένη έρευνα είναι ένα μόνο στοιχείο από τις πολλές, μεμονωμένες και αλληλοεπικαλυπτόμενες κυβερνητικές έρευνες για το πώς παράνομα κεφάλαια διοχετεύονται διαμέσου του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, ενώ διενεργούνται έρευνες σε βάρος αρκετών άλλων τραπεζών.

Η μετοχή της Deutsche Bank κατέγραψε νωρίτερα πτώση 0,6% ύστερα από το ρεπορτάζ που επικαλείται επτά άτομα με γνώση της έρευνας. Το Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα το δημοσίευμα.

Εκπρόσωπος της τράπεζας αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση και αρκέστηκε στην εξής δήλωση: «Παραμένουμε δεσμευμένοι στο να συνεργαστούμε σε εγκεκριμένες έρευνες»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: