11.7.19

"Ελπίζουμε ο Μητσοτάκης να κάνει περισσότερα για τους 8 πραξικοπηματίες"...


Η Άγκυρα επανέρχεται στο ζήτημα των 8 Τούρκων στρατιωτικών που τον Ιούλιο του 2016 διέφυγαν από τη γειτονική χώρα, ζητώντας άσυλο στην Ελλάδα.

Όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος του...
Ελεύθερου Τύπου, Μανώλης Κωστίδης, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Ομέρ Τσελικ ζήτησε, με δηλώσεις του, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη την έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών.

«Ο Μητσοτάκης από την οικογένειά του ξέρει τι είναι πραξικόπημα, καθώς ο πατέρας του διέφυγε στην Τουρκία. Έχουμε ελπίδα να κάνει περισσότερα για να μας επιστρέψουν τους 8 πραξικοπηματίες – τρομοκράτες» ανέφερε ο Ομέρ Τσελικ.

Στις 16 Ιουλίου του 2016, η τουρκική κυβέρνηση είχε αρχίσει να ανακτά τον έλεγχο, ωστόσο ο Ερντογάν παρέμεινε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, από όπου και διέταξε την δίωξη και σύλληψη πολλών χιλιάδων στρατιωτικών και δικαστικών υπαλλήλων, ύποπτων για συμμετοχή στο πραξικόπημα. Ο ίδιος ο αρχηγός του στόλου συνελήφθη ως πραξικοπηματίας από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Στις 11:51π.μ εκείνης της ημέρας προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης ελικόπτερο της τουρκικής αστυνομίας, με 8 άτομα, επικαλούμενο μηχανική βλάβη. Οι επιβαίνοντες συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα και ζήτησαν πολιτικό άσυλο.

Στις αρχές Φεβρουαρίου, λίγο πριν τη συνάντηση Ερντογάν με τον τότε Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η Τουρκία είχε επικηρύξει τους 8 στρατιωτικούς που έχουν λάβει άσυλο στην Ελλάδα.

lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: