17.7.19

Απολογείται ο πυρηνάρχης Πατέλης για τη δολοφονία Φύσσα...

Κατάμεστη είναι η δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, όπου περίπου στις 10 το πρωί ξεκίνησε η...
απολογία του πυρηνάρχη Νίκαιας Γιώργου Πατέλη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Παρούσα η Μάγδα Φύσσα και 12 από 18 κατηγορούμενους για τη δολοφονία. 

Σημειώνεται ότι το βράδυ της δολοφονίας ο Γ. Πατέλης ειδοποιήθηκε από τον συγκατηγορούμενό του Ι. Καζαντζόγλου για την παρουσία του Παύλου και της παρέας του στην καφετέρια Κοράλλι, και έστειλε το μήνυμα «Όλοι τώρα τοπική, όσοι είστε κοντά, δεν θα περιμένουμε μακρινούς, τώρα» με το οποίο ενεργοποιήθηκε το τάγμα της τοπικής Νίκαιας και έφτασε συντεταγμένα με μηχανές και αυτοκίνητα στο Κερατσίνι.

Όπως έχει αποκαλύψει η «Εφ.Συν.» (Πώς οργανώθηκε η δολοφονία), από τις 22.58 μέχρι τις 00.42 ο Ρουπακιάς κάλεσε εφτά φορές τον πυρηνάρχη Πατέλη, από τις 21.45 μέχρι τις 02.44 με τον Πατέλη επικοινώνησε δέκα φορές ο περιφερειάρχης Λαγός, ενώ το πρωί της επόμενης μέρας το σταθερό του Πατέλη δέχεται κλήσεις από σταθερό τηλέφωνο των κεντρικών γραφείων της οργάνωσης στη Μεσογείων στο όνομα «Νικόλαος Μιχαλολιάκος».

Η απολογία του πυρηνάρχη Πατέλη γίνεται την ώρα που ο περιφερειάρχης του Λαγός έχει αποχωρήσει από τη ναζιστική οργάνωση και ενώ λίγες μέρες νωρίτερα ο Αρχηγός Μιχαλολιάκος δήλωνε σε συνέντευξή του «δεν έχει ακουστεί καμία ανάμιξη βουλευτού της Χρυσής Αυγής, ηγετικού στελέχους, ούτε εμού προσωπικά στη δολοφονία», αφήνοντας έκθετο τον Πατέλη στο παρά πέντε της απολογίας του.

Ο Μιχαλολιάκος βέβαια είχε φροντίσει αμέσως μετά τη δολοφονία να απολύσει τον Πατέλη (δούλευε στα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης στη Μεσογείων) σε μια προσπάθεια να αποσυνδέσει τη Χρυσή Αυγή από τη δολοφονία...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: