14.7.19

Γάλλος αστυνομικός "έσπρωξε" τον Βαρουφάκη...

...κι αυτός τον αρχισε στα... γαλλικά.
Το ΒΙΝΤΕΟ...

Το επεισόδιο σημειώθηκε όταν προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ της γαλλικής πρωτεύουσας και ένας αστυνομικός του ζήτησε, να ελέγξει το διαβατήριό του.

Ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25 υποστηρίζει ότι η συμπεριφορά του αστυνομικού ήταν «βίαιη» παρά το...
γεγονός ότι ο ίδιος υπάκουσε στο αίτημά του.

«Τη στιγμή που οι αγκώνες μας ακούμπησαν ο ένας τον άλλο, αντέδρασε βίαια. Με κακοποίηση, χρησιμοποιώντας φυσική βία» δήλωσε ο Βαρουφάκης στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, προσθέτοντας ότι στη συνέχεια ο αστυνομιός άρπαξε το διαβατήριό του και του είπε να στηθεί στον τοίχο.

Σε βίντεο μετά το επεισόδιο φαίνεται ο Γιάνης Βαρουφάκης οργισμένος να αποκαλεί τον αστυνομικό «όνειδος για τη γαλλική αστυνομία» και να απαιτεί να παρουσιαστεί μπροστά του υψηλόβαθμος αξιωματικός.



Τι γραφει ο ίδιος για το επεισόδιο:




Για το περιστατικό έκανε σχετική ανάρτηση στο facebook και ο εκπρόσωπος τύπου του Μέρα 25, Σπύρος Δερβενιώτης, εξηγώντας τι συνέβη:

"Επειδή τα site και τα κανάλια θα το σπινάρουν με τις γνωστές μεθόδους τους, ας υπάρχει κάπου μια ακριβής καταγραφή:

Κατά την έξοδό του από το αεροπλάνο στο Σαρλ ντε Γκώλ, ο Γιάνης Βαρουφάκης έδειξε το διαβατήριό του σε αστυνομικό που το ζήτησε. Όχι στον έλεγχο διαβατηρίων, έτσι; Στην κυριολεξία στην έξοδο απ' το αεροπλάνο, στη ράμπα που συνδέει με το κτίριο του αεροδρομίου. Ο αστυνομικός το βρήκε εντάξει αλλά δεν έδειξε καμία βιασύνη να το επιστρέψει στον κάτοχό του. Αφού το επέστρεψε μειδιώντας, στάθηκε μπροστά του με τα χέρια στη μέση μην αφήνοντας επαρκή χώρο για να περάσει χωρίς να τον ακουμπήσει αναγκαστικά. Με την αναπόφευκτη επαφή, ο αστυνομικός του αφαίρεσε το διαβατήριο με βία και του ζήτησε να σταθεί στον τοίχο. Τη συνέχεια, που επιβεβαιώνει και τα προηγούμενα, μπορείτε να τη δείτε στο βίντεο που επισυνάπτω. Ο Γιάνης έχει ήδη κινήσει νομικές διαδικασίες.

Δύο σχόλια: Α) Τhank god για τους αυτόπτες και τα κινητά τους.

Β) Φοβού τα κράτη που έχουν μπει στο τριπάκι «ασφάλεια και αντιτέρορισμ». Αυτό ήταν ένα ελαφρύ συμβάν, αλλά δείχνει πόσο άνετα νιώθουν οι αστυνομικοί να παρεκτραπούν ανά πάσα στιγμή".

Δεν υπάρχουν σχόλια: