31.7.19

«Ας μιλάει όσο θέλει ο Μητσοτάκης»...

Οργισμένη απάντηση του ψευδοκράτους προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά την επίσκεψή του στην Κύπρο και τις δηλώσεις του περί «κατοχικού στρατού και αναχρονιστικών εγγυήσεων».

Ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» του...
ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, επισκέπτεται την Κωνσταντινούπολη και σε ομιλία του σε ημερίδα για την τουριστική συνεργασία Τουρκίας-Κατεχομένων, απηύθυνε προειδοποίηση στον Έλληνα πρωθυπουργό, διατρανώνοντας ότι: «θέλουμε κι εμείς από εδώ να δώσουμε ένα μήνυμα στον Έλληνα πρωθυπουργό που ήρθε την Τρίτη και έδωσε το δικό του μήνυμα. Ότι το τουρκικό έθνος βρίσκεται από πίσω μας! Μιλάτε όσο θέλετε! Μιλάτε όσο θέλετε!».

Ο Ερσίν Τατάρ υποστήριξε μάλιστα ότι στην Κύπρο υπάρχουν δύο «λαοί» και ότι κανένας δεν θα σφετεριστεί τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, ενώ εξήρε τη σημασία της ύπαρξης του ψευδοκράτους στην ανατολική Μεσόγειο για την ασφάλεια της ίδιας της Τουρκίας.

«Στην Κύπρο υπάρχουν δύο λαοί. Ο τουρκικός λαός και ο ελληνοκυπριακός λαός. Μετά από 45 χρόνια, η ΤΔΒΚ έχει αναδειχθεί σε ένα εξαιρετικά σημαντικό κράτος για την ασφάλεια της Τουρκίας. Η Ιστορία αυτό δεν το ξεχνά. Η Τουρκία μας εμπιστεύτηκε και την εμπιστευτήκαμε κι εμείς. Και ως αποτέλεσμα, έπειτα από 45 χρόνια υπάρχει ένα κράτος στη Μεσόγειο, που λέγεται Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου. 

Κατέχουμε πραγματικά μια πολύ σημαντική θέση στην ανατολική Μεσόγειο για το μέλλον του τουρκικού έθνους», ανέφερε, ενώ ευχήθηκε «μακάρι ο Ετζεβίτ και ο Ερμπακάν να βρίσκονται τώρα στον παράδεισο, γιατί έδωσαν μία εντολή και ο φανταράκος της Τουρκίας ήρθε στο νησί και έφερε την ειρήνη, προστάτευσε την περιουσία και τη ζωή των συμπατριωτών του», σημείωσε για την εισβολή του 1974...

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: