21.7.19

Με σκληρή δεξιά ρητορική...


...το ντεμπούτο Θεοδωρικάκου στην βουλή...
Με σκληρούς χαρακτηρισμούς για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, και μιλώντας για «ωρολογιακές βόμβες» που άφησε πίσω της η κυβέρνηση Τσίπρα στο πεδίο της τοπικής Αυτοδιοίκησης (απλή αναλογική και διαχείριση απορριμμάτων) , έκανε το ντεμπούτο του στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Στην πρώτη του...
ομιλία στο Κοινοβούλιο, ως βουλευτής της ΝΔ και υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, το βράδυ της Κυριακής  εξαπέλυσε πυρά κατά του πρωην πρωθυπουργού, κατηγορώντας τον ότι η στρατηγική του κόμματός του παραμένει η ίδια, με γνώμονα τον λαϊκισμό.

Παράλληλα, επιτέθηκε κατά της Ρένας Δούρου, που όπως είπε, άφησε ως περιφερειάρχης Αττικής, ανοχύρωτο το Λεκανοπέδιο. «Κινδυνεύουμε να πνιγούμε στα σκουπίδια», είπε. Σημείωσε ότι δεν έγινε τίποτα για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα, δεν υπήρξε καμμιά χωροθέτηση, την ίδια ώρα, που, όπως τόνισε, σύμφωνα με επίσημη τοποθέτηση του Ενιαίου Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), η διάρκεια ζωής του ΧΥΤΑ στην Φυλή φτάνει έως το τέλος του έτους. Ο υπουργός Εσωτερικών μίλησε για έγκλημα που απειλεί την υγεία και την εθνική οικονομία. Σημείωσε ότι ενημερώθηκε από τον νέο περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και με εντολή του πρωθυπουργού εξετάζονται όλες οι λύσεις για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Χαρακτηρίζοντας ως «ωρολογιακή βόμβα» και την εφαρμογή της απλής αναλογικής στην Αυτοδιοίκηση, ανέφερε ότι τα 2/3 των Δημάρχων και οι μισοί Περιφερειάρχες δεν έχουν πλειοψηφία με αποτέλεσμα «να μη μπορούν να κυβερνήσουν και να λάβουν αποφάσεις».

Προανήγγειλε ότι σε λίγες μέρες η κυβέρνηση θα φέρει νομοθετική ρύθμιση με τη οποία θα διευκολύνονται οι συνεργασίες και συμπράξεις παρατάξεων και θα δίνεται λύση για να προκύπτουν αποφάσεις σε βασικά όργανα διοίκησης με πλειοψηφία στην παράταξη του δημάρχου και του περιφερειάρχη.

Σε δεύτερη φάση, η κυβέρνηση θα καταργήσει την απλή αναλογική στις δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές και θα μεταφέρει τον ΕΝΦΙΑ στην αυτοδιοίκηση μέσα στην τετραετία.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του εκλογικού νόμου για τις βουλευτικές εκλογές, ο Τάκης Θεοδωρικάκος επεσήμανε ότι ισχύει απολύτως η δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι θα ψηφιστεί από την παρούσα Βουλή ένας νέος εκλογικός νόμος στο πρώτο διάστημα της θητείας της. «Ο στόχος μας είναι να επιτευχθούν οι μέγιστες δυνατές συγκλίσεις και η συναίνεση ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου», σημείωσε. Και πρόσθεσε: «Ο εκλογικός νόμος θα χαρακτηρίζεται από αναλογικότητα και από την δυνατότητα να σχηματίζεται κυβέρνηση και να διασφαλίζεται η πολιτική σταθερότητα».

Επίσης διατύπωσε για μια ακόμα φορά τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα γίνει πράξη το δικαίωμα το δικαίωμα των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίζουν για την ελληνική Βουλή από τη χώρα στην οποία βρίσκονται.

Πάντως, είναι εντυπωσιακό ότι ο υπουργός Εσωτερικών και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού επέλεξε να χρησιμοποιήσει σκληρά δεξιά ρητορική ενώ έκανε κι ένα βήμα παραπάνω. Ανέλυσε την ψήφο των Ελλήνων, περιγράφοντας δομικές αλλαγές στο κοινωνικό σώμα με διείσδυση συντηρητικών αντιλήψεων που εμφανίζονται σαν να έχουν πια ριζωθεί για τα καλά στην κοινη γνώμη. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η ψήφος των πολιτών στις εκλογές της 26ης Μαΐου και της 7ης Ιουλίου, δεν ήταν συγκυριακή». Και παρέθεσε σημαντικές αλλαγές, που έχουν συμβεί στην κοινή γνώμη και κατά την άποψή του είναι ότι :

- Η ανάπτυξη και οι δουλειές θα έρθουν από τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας από την στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας και όχι από το κράτος.

- Δεν μπορεί να υπάρξει ελευθερία και ποιότητα ζωής χωρίς ασφάλεια και χωρίς την ύπαρξη αποτελεσματικού και λειτουργικού κράτους.

- Είναι πλήρως εμπεδωμένο ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι ένα ισχυρό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με δική της αξιόπιστη φωνή και παρουσία.

- οι πολίτες συνειδητοποιούν και απαιτούν από τον πολιτικό κόσμο να βάλει ένα τέλος σε ψεύτικα μεγάλα λόγια, να μιλά την γλώσσα της αλήθειας, να πράττει πολύ περισσότερα, ώστε οι πολίτες να δείξουν ξανά σεβασμό και ενδιαφέρον για το δημόσιο συμφέρον και για την πολιτική.

πηγη documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: