15.7.19

Δούρου ή Ηλιόπουλος για γραμματέας;...

Η διαδικασία αποτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος και μετεξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα νέο, ευρύτερο μαζικό λαϊκό κόμμα στην «καρδιά» του προοδευτικού χώρου έχει μόλις ξεκινήσει. Το...
εναρκτήριο λάκτισμα το έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός με την εισήγησή του στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το περασμένο Σάββατο.

Σε αυτή τη διαδικασία, λοιπόν, είναι προφανές ότι θα... αλλάξουν πολλά –για την ακρίβεια, τίποτα δε θα μείνει ίδιο. Υπάρχουν, λοιπόν, δύο ονόματα στελεχών που «παίζουν» για να διαδεχθούν τον Πάνο Σκουρλέτη στη θέση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, εφόσον ο νυν γραμματέας αποφασίσει να συμπεριλάβει εαυτόν στις επιχειρούμενες αλλαγές.

Αν, λοιπόν, ο Πάνος Σκουρλέτης θελήσει να αποχωρήσει από την υπ’ αριθμόν 2 θέση του κόμματος, τότε είναι πολύ πιθανό να αναλάβει καθήκοντα γραμματέα είτε η Ρένα Δούρου, είτε ο Νάσος Ηλιόπουλος. 

Εξάλλου, το μόνο βέβαιο είναι ότι η απερχόμενη περιφερειάρχης Αττικής αναμένεται από την 1η Σεπτεμβρίου (οπότε και θα έχει λήξει η θητεία της) να επανακάμψει με ταχείς ρυθμούς στην εσωκομματική σκακιέρα, ενώ ο Νάσος Ηλιόπουλος ήρθε για να μείνει –και η απόφασή του να μην «εκμεταλλευθεί» την προεκλογική εκστρατεία στον δήμο Αθηναίων για να κερδίσει μία σίγουρη έδρα στη Α’ Αθηνών έχει εκτινάξει στα... ουράνια την εσωκομματική -και διατασική- αποδοχή του...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: