16.7.19

Απορρίφθηκε η πρόταση Ακιντζί για συνδιαχείριση...

Απορρίφθηκε η πρόταση Ακιντζί για συνδιαχείριση του φυσικού αερίου
Μετά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο Επαρχιακό Διοικητήριο Λεμεσού υπό τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, απορρίφθηκε...
ομόφωνα από το Συμβούλιο Αρχηγών η πρόταση του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για συνδιαχείριση των φυσικών πόρων.

Στο κοινό ανακοινωθέν αναφέρεται ξεκάθαρα πως η πρόταση αυτή, «δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή καθώς αποπροσανατολίζει από την ουσία του Κυπριακού, ενώ εμπεριέχει πρόνοιες που δεν εξυπηρετούν το καλώς εννοούμενο συμφέρον».

Την ίδια στιγμή, το Συμβούλιο Αρχηγών εξουσιοδότησε τον Νίκο Αναστασιάδη να απαντήσει τεκμηριωμένα για τα αρνητικά που εμπεριέχονται στην πρόταση του Μουσταφά Ακιντζί, τόσο στον ίδιο όσο και στον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών.

Ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Βασίλης Πάλμας ρωτήθηκε για την επιστολή που θα σταλεί σημειώνοντας ότι «θα επαναλάβουμε τον κύριο στόχο μας που είναι η συνολική λύση του Κυπριακού και βεβαίως η δημιουργία καλών προϋποθέσεων για επανέναρξη των συνομιλιών».

Σύμφωνα με το sigmalive:

Ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού ξεκαθάρισε ότι η πρόταση Ακιντζί δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή ωστόσο ένα απλό «όχι» από την δική μας πλευράς δεν μπορεί να είναι αρκετό.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του για το κοινό ανακοινωθέν και εξέφρασε τη βούληση του κόμματός του για συνολική λύση του Κυπριακού.

Την ανάγκη εφαρμογής της νέας στρατηγικής επί του Κυπριακού η οποία θα προκαλέσει κόστος στην Τουρκίας, τόνισε, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, αφού πρώτα ξεκαθάρισε ότι το κοινό ανακοινωθέν καλύπτει το κίνημα δήλωσε ότι αυτό που μετέφερε στον πρόεδρο Αναστασιάδη είναι όπως χειριστεί με πολύ μεγάλη προσοχή το ζήτημα για να μην εγκλωβιστούμε τις τακτικές κινήσεις της Άγκυρας...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: