22.7.19

Το βασικό λάθος του ΣΥΡΙΖΑ...


Δημήτρης Κανελλόπουλος

Ο Νίκος Φίλης μίλησε στη Βουλή κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων και ήταν ο γνωστός Νίκος Φίλης: ήρεμος, πειστικός, με επιχειρήματα, γνώριζε το θέμα του και...
ήταν, το κυριότερο, αριστερός.

Κι εκεί καταλαβαίνεις -όχι πως δεν το ήξερες- ποιο ήταν το μεγάλο λάθος του ΣΥΡΙΖΑ όσο βρισκόταν στην εξουσία: ξέχασε σε πολλές περιπτώσεις την Αριστερά.

Ο Νίκος Φίλης ήταν ένας επιτυχημένος υπουργός Παιδείας. Ολοι το λένε. Αλλά αποπέμφθηκε. Γιατί; Διότι το ήθελε η Εκκλησία. Ως εδώ καλά, έστω και αν δεν είναι και τόσο σοβαρό να «τρως» έναν επιτυχημένο υπουργό επειδή τα έβαλε με την εκκλησία. Αλλά έστω ότι ήθελε να κρατήσει τις ισορροπίες ο Αλέξης Τσίπρας.

Πού τον εξαφάνισε όμως μετά τον Νίκο Φίλη ο πρώην πρωθυπουργός; Τι και αν βγήκε από τους πρώτους στην ψηφοφορία για την Κεντρική Επιτροπή, τι κι αν ήταν ικανός και αγαπητός στον κόσμο της Αριστεράς, τι και αν αποτελούσε την αριστερή συνείδηση της κυβέρνησης, υπουργείο δεν ξαναείδε από τότε. Και ας τον είχε... ανάγκη ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά έγινε υπουργός η Κατερίνα Παπακώστα παραδείγματος χάριν που ήταν αριστερή μέχρι το κόκκαλο.

Θα μου πείτε τώρα τι σημασία έχουν όλα αυτά μια και στην εξουσία βρίσκεται πλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν έχετε δίκιο. Δεν ξέρουμε για πόσο διάστημα θα συνεχίσει να συμβαίνει αυτό. Ειδικά βλέποντας τα πρώτα, αστεία, δείγματα διακυβέρνησης. Θα φτάσει μέχρι το τέλος της τετραετίας λέτε; Πάμε στοίχημα;

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλό είναι να αρχίσει να προετοιμάζεται από τώρα. Και χωρίς να επαναλαμβάνει τα λάθη του παρελθόντος.

Το παιχνίδι απέκτησε άγριο ενδιαφέρον από την αρχή του. Ομολογώ, δεν το περίμενα. Νιώθω τρισευτυχισμένος...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: