16.7.19

H Ούρσουλα πρόεδρος με 9 ψήφους...

oursoulaaa
Μόλις με εννέα ψήφους περισσότερους από αυτούς που απαιτούνταν η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εξελέγη νέα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε με...
383 ψήφους υπέρ και 327 κατά του διορισμό, που εισηγήθηκαν οι «28» μετά τη συμφωνία τους για το μοίρασμα των ευρωπαϊκών θέσεων. Επίσης, 22 ευρωβουλευτές απείχαν από την ψηφοφορία και ένας «έριξε» άκυρο.

Όπως γράφουν οι Financial Time για την «επιβίωση» της φον ντερ Λάιεν, η οριακή έγκριση ερμηνεύεται ως έκφραση εχθρότητας στην προσπάθεια της Γερμανίας να ορίσει το διάδοχο του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος το 2014 είχε εκλεγεί με 422 υπέρ, 250 κατά και 47 αποχές.

Νωρίτερα, οι ομάδες των Σοσιαλιστών, των Φιλελεύθεροι και των Δημοκρατικών θα στηρίξουν για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στη σημερινή ψηφοφορία. Όμως, το αποτέλεσμα δείχνει σαφώς ότι υπήρξαν διαρροές και στα τρία μεγάλα κόμματα του Ευρωκοινοβουλίου.

Στην πρώτη της δήλωση η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υποστήριξε πως η ψήφος αυτή δείχνει την πίστη όλων σε μια Ευρώπη ενωμένη, από την Ανατολή ως τη Δύση και από τον Βορρά ώς τον Νότο.

Παράλληλα, αναγνώρισε ότι αναλαμβάνει μια μεγάλη ευθύνη και τόνισε ότι η δουλειά της αρχίζει από τώρα. Ευχαρίστησε τους ευρωβουλευτές και τους επικεφαλής των ευρωομάδων και κατέληξε λέγοντας ότι «πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί για να φτιάξουμε μια ενωμένη, ισχυρή Ευρώπη»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: