21.7.19

Ο Μητσοτάκης καρπώνεται τον αντιφασιστικό αγώνα...


...που έστειλε εκτός βουλής τη Χρυσή Αυγή.
ΒΙΝΤΕΟ...

Στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο CNN, ο Κ. Μητσοτάκης δέχθηκε από τον αναλυτή και δημοσιογράφο Fareed Zakaria, ερώτηση σχετικά με την Χρυσή Αυγή και...
πιο συγκεκριμένα: «Αυτό που προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση στις πρόσφατες εκλογές ήταν η κατάρρευση των ακροδεξιών λαϊκιστών της Χρυσής Αυγής. Γιατί πιστεύετε ότι συνέβη αυτό;»

Φυσικά, στην απάντησή του απουσίασε και η παραμικρή αναφορά στις δεκάδες αντιφασιστικές πορείες και διαδηλώσεις, στον κόσμο που συμπαραστέκονταν σχεδόν κάθε ημέρα που ήταν σε εξέλιξη η ακροαματική διαδικασία της πολύκροτης δίκης των νεοναζί δολοφόνων, δίπλα στη μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, αλλά και στον πατέρα του Σαχζάτ Λουκμάν, στον ακάματο αγώνα των δικηγόρων όλα αυτά τα χρόνια, στον κόσμο που έδωσε το δικό του αντιφασιστικό στίγμα, ειδικά την περίοδο που είχε σπάσει το "αυγό του φιδιού".

«Πιστεύω ότι μετά από δέκα χρόνια κρίσης, οι πολίτες είχαν πια κουραστεί από τις πολιτικές που υποδαύλιζαν το θυμό, την οργή και τον εθνικισμό που δεν οδηγεί πουθενά», βρήκε να σχολιάσει ο πρωθυπουργός για να προσθέσει: «Και υπό μια έννοια, θα έλεγα ότι μετά το πείραμα του λαϊκισμού, το πολιτικό εκκρεμές πήγε προς την αντίθετη κατεύθυνση. Με αυτόν τον τρόπο καταφέραμε να νικήσουμε και την ακροδεξιά, προτάσσοντας μια ατζέντα που ήταν πατριωτική, αλλά σε καμία περίπτωση εθνικιστική.»

Βέβαια η νίκη από το πέταγμα εκτός βουλής του νεοναζιστικού μορφώματος και η αρχή της διάλυσης της Χ.Α. με αρκετά προβεβλημένα στελέχη της να την κάνουν σαν... λαγοί, δεν ανήκει στη ΝΔ. Διότι δεν συνεισέφερε ούτε στο ελάχιστο σε αυτή την θετική πολιτική εξέλιξη. Αντίθετα με την παρουσία της στα συλλαλητήρια του μίσους και των "μακεδονομάχων" το ακριβώς αντίθετο μήνυμα έστελναν.

Η νίκη αυτή ανήκει στους χιλιάδες προοδευτικούς πολίτες, στις χιλιάδες των νέων που έδωσαν το "παρών" στα αγωνιστικά καλέσματα, που απομόνωσαν τις εθνικιστικές και πολεμοκάπηλες φωνές, τους "μακεδονομάχους", τους φασίστες και τους τραμπούκους, και προπάντων έκαναν ό,τι μπορούσαν για να απονομιμοποιήσουν την τρομοκρατική πολιτική των χρυσαυγιτών στη συνείδηση του ελληνικού λαού...




documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: