21.7.19

«Διμέτωπος»...


... από Γεννηματά και Κουτσούμπα...
Με πυρά κατά της κυβέρνησης, αλλά και εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, διανθίστηκαν οι ομιλίες τής επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά και του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Μιλώντας το...
βράδυ του Σαββάτου από το βήμα της Βουλής, με αφορμή τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, τόσο η κ. Γεννηματά όσο και ο κ. Κουτσούμπας σχολίασαν αρνητικά τις εξαγγελίες της Νέας Δημοκρατίας και τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Φ. Γεννηματά και Δ. Κουτσούμπας τόνισαν ότι καταψηφίζουν τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι αμφότεροι οι αρχηγοί των δύο κομμάτων εξαπέλυσαν επίθεση και κατά της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την για μία σειρά λανθασμένων πολιτικών επιλογών, τις οποίες -όπως είπαν- συνεχίζουν τα κυβερνητικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛΛ., Μιχαήλ Κατρίνης, είχε ανακοινώσει ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, κάτι που έκανε λίγο αργότερα και ο Νικόλαος Καραθανασόπουλος, εκπροσωπώντας το ΚΚΕ.

«Τα ψέματα που κρύβουν οι αλήθειες σας»
Ειδικότερα, η Φώφη Γεννηματά έκανε λόγο για «έκθεση ιδεών» από την κυβέρνηση, με «δηλώσεις αυτονόητες και γενικόλογες σε πολλά σημεία», αλλά και «σε άλλα αόριστες και ατεκμηρίωτες».

Η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. τόνισε ότι «οι 6 αλήθειες σας, κρύβουν αντίστοιχα ψέματα το πολύ νέο κρύβει στην πράξη επιστροφή στο παλιό δεξιό παρελθόν», κάνοντας λόγο για προγραμματικές δηλώσεις «βαθιά συντηρητικές, αναποτελεσματικές και επικίνδυνες για την αναπτυξιακή προοπτική και την κοινωνική συνοχή».



Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως υποχώρησε στους δανειστές στο θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων, μίλησε για υποκρισία στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ σημείωσε ότι αν και έκανε σημαία σας την αποκομματικοποίηση του κράτους, τώρα έπραξε το ακριβώς αντίθετο («είστε άριστος στα παλιά κόλπα. Μιμείστε ακόμα και τον κ. Τσίπρα στις άθλιες πρακτικές της εξαγοράς στελεχών και τις συναλλαγές με αντίτιμο καρέκλες εξουσίας», είπε μεταξύ άλλων).

«Δεν είναι μόνο η άτακτη εγκατάλειψη των προεκλογικών δεσμεύσεων της, από την σημερινή κυβέρνηση», είπε η κ. Γεννηματά, προσθέτοντας ότι «έχουμε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα επιλογές με βαθιά συντηρητικό πρόσημο».

Καταλήγοντας η κ. Γεννηματά υποστήριξε ότι «είμαστε ο μοναδικός προοδευτικός πόλος απέναντι στις δυνάμεις της συντήρησης» και συμπλήρωσε, δίνοντας το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει: «Ιδεολογικοπολιτικός μας αντίπαλος η Νέα Δημοκρατία... Σταθερά απέναντι στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζεται».

Εργατικό κίνημα και ΚΚΕ απέναντι στην κυβέρνηση

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Κουτσούμπας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν θα έχει μεγάλη δυσκολία να περάσει την πολιτική της στη Βουλή, αφού -όπως είπε- ο ΣΥΡΙΖΑ και τα αστικά κόμματα στηρίζουν τα προαπαιτούμενα, τις μεταμνημονιακές δεσμεύσεις και προβάλλουν το παραμύθι ότι η κοινωνική ευημερία θα έρθει με την ενίσχυση των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου.


Στόχος, τόνισε, είναι ένα πιο φιλικό περιβάλλον για την επιχειρηματικότητα, που ισοδυναμεί με πολιτικές και μέτρα που ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους, αφαιρούν λαϊκό εισόδημα για να χρηματοδοτηθούν εγχώριοι και ξένοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Απέναντι στην κυβέρνηση της Ν.Δ. -είπε ο κ. Κουτσούμπας- είναι το εργατικό κίνημα και το ΚΚΕ: η δύναμη που οργανώνει την πάλη για να αποτραπούν νέα αντιλαϊκά μέτρα, για να ανακουφιστούν οι εργαζόμενοι και για να ανοίξει ο δρόμος της πραγματικής ανατροπής, για το σοσιαλισμό.

πηγη efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: